151 Yıllık emir!

Bitkisel bazlı beslenmeye olan ilgi arttıkça margarinlerin sofralardaki yeri de genişliyor. Tamamen bitkisel yağlardan oluşan margarin, kolesterol içermemesiyle de sağlığına dikkat edenlerin tercihi oluyor.

151 Yıllık emir!

Dünyada sık tüketilen, ülkemizde de her 100 hanenin 92’sine giren margarin, hayvansal yağlara alternatif olarak öne çıkıyor. 151 yıl önce Fransa’da 3. Napolyon’un emri ile ilk kez üretilen ve gelişen teknolojiyle içeriği de güncellenen margarin, tamamen bitkisel yağlardan üretildiği için kolesterol içermiyor. Bu özelliği ile kolesterolüne dikkat etmek isteyenler tarafından tercih ediliyor. Bilim ve teknolojinin ilerlemesiyle ülkemizde uzun yıllardır trans yağsız üretilen margarin, bilinçli tüketicilerin sofralarında daha fazla yer almaya başlıyor.

 

Sağlık otoriteleri öneriyor

 

Dünya Sağlık Örgütü ve Birleşmiş Milletler Tarım ve Gıda Otoritesi,  gerek kendi sağlığımız gerekse gezegenimizin sağlığı ve sürdürülebilir gıda tedariki açısından hayvansal gıda tüketimini kısıtlamayı öneriyor. Bu nedenle de bitkisel bazlı beslenmeye ve bitkisel ürünlere olan ilgi her geçen gün artıyor. Bitkisel bazlı bir gıda olarak margarin de hayvansal gıdalara bir alternatif olarak daha fazla öne çıkıyor.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 20.10.2020 20:51
  • Salı 21.2 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.2 ° / 12.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 14.6 ° / 10.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.