17 bin Euro’luk ödül

Uluslararası tasarım yarışması jumpthegap® başvuru tarihi 6 Eylül’e kadar uzatıldı

17 bin Euro’luk ödül

Banyo alanları için tasarladığı ve ürettiği yenilikçi ürünleriyle dünyanın önde gelen markalarından Roca, bu yıl 10.’suna imza atacağı uluslararası tasarım yarışması jumpthegap® ile mimari ve tasarım alanındaki parlak yetenekleri banyo alanı için yaratıcı çözümler üretmeye davet ediyor. Pandemiyle şekillenen yeni dünya düzenine ilişkin yaratıcı fikir ve tasarımların yarışacağı ve dileyen her tasarımcının dünyanın her yerinden katılım gösterebileceği yarışmaya başvurular 6 Eylül 2021 tarihine kadar online olarak yapılabilecek.    


150 ülkeden 26.000'den fazla katılımcının yer aldığı 9 global yarışmanın ardından, jumpthegap® yeniden, mimari ve tasarım alanındaki parlak yetenekleri banyo alanı için yaratıcı çözümler üretmeye davet ediyor. Roca'nın bu yıl 10.’sunu düzenlediği uluslararası tasarım yarışmasının gelişiminde, hem bireyler hem de toplum olarak bugün karşılaştığımız önemli zorluklardan kaynaklanan yeni bir aşamaya işaret ediyor.  Dünyanın her yerinden mimar ve tasarımcılar, Birleşmiş Milletler'in 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi’nin belirlediği hedefler doğrultusunda banyo alanı için geliştireceği yenilikçi çözümlerini ve en iyi fikirlerini 6 Eylül’e kadar sunabilecek.

Ödül töreni 14 Ekim'de Barselona'da gerçekleşecek

Barselona Tasarım Merkezi (BcD) iş birliğiyle hazırlanan Jumpthegap’in ödül töreni, 14 Ekim'de Barselona'da gerçekleştirilecek. Ödül töreni, Jumpthegap’in geleneğine ve ruhuna uygun olarak Barselona Tasarım Haftası Şehir Festivali kapsamında 14 Ekim 2021'de Roca Barcelona Galeri'de planlandı. Barselona tasarımının dünya çapında tanıtımını destekleyen ve şirketler, girişimciler, profesyoneller, yaratıcı yeteneklerle tasarım ortağı olan BcD, eşliğinde hazırlanan yarışmanın kazananları Roca Barcelona Galeri'de  törenle açıklanacak.

Toplam 17 bin Euro’luk ödül sahiplerini bulacak

 

jumpthegap® yarışmasının kazananlarını çeşitli ödüller bekliyor.  Her kategorinin kazananı;  2.000 € 'luk dört ödül, her kategoriden 1. ve 2.’ye 500 €' luk sekiz ödül ve dört kazanan arasından seçilen ‘Best of the Best' projesi için 5.000 € büyük ödül olmak üzere toplam 17.000 €’luk ödül sahiplerini bulacak. 

 

 

 

Alanında uzman isimler, bu yarışmada buluşuyor

 

Türkiye’yle beraber tüm dünyadan yoğun ilgi gösterilen yarışmanın her biri alanında uzman jüri üyeleri; Japon mimar ve 2014 Pritzker Ödülü sahibi Shigeru Ban (Jüri Başkanı), Johnson & Johnson (J&J) Design'da Sağlık Hizmetleri Çözümleri Kıdemli Direktörü Somi Kim, Tasarımcı, PriestmanGoode Yönetim Kurulu Başkanı Paul Priestman, Formafantasma tasarım stüdyosunun kurucuları Andrea Trimarchi ve Simone Farresin, Belçika'daki Birleşmiş Milletler Bölgesel Bilgi Merkezi Direktörü Deborah Seward, Cumulus Uluslararası Üniversiteler ve Sanat, Tasarım ve Medya Kolejleri Birliği Başkanı Mariana Amatullo, BcD Barcelona Tasarım Merkezi İcra Direktörü ve World Design Weeks Başkanı Isabel Roig ve Roca Group’un Kurumsal Pazarlama ve Tasarım Direktörü Marc Viardot olacak.

Sürdürülebilir tasarımlar 4 kategoride ele alınacak

Asırlık geçmişini, yenilikçi yaklaşımlara entegre eden Roca, üretim proseslerinden organizasyonel süreçlere kadar her aşamada sürdürülebilirlik vizyonuyla hareket ediyor. Bu vizyon çerçevesinde birçok proje ve iş birliğine imza atan Roca, sürdürülebilirlik politikalarıyla konuyu ekonomik, sosyal ve çevresel zeminde ele alarak bir değer zinciri oluşturmayı hedefliyor.

BcD Barcelona Tasarım Merkezi ile işbirliği içinde düzenlenen yarışma bu sene dört yeni kategoriye ayrılıyor: Sağlık ve Zindelik, kullanıcılar ve müşteriler için yeni konfor ve huzur sağlayan, denge ve uyumu teşvik eden tasarımları içeriyor. Taraflı/Tarafsız tasarım, bedensel çeşitliliğe ve insanlar tarafından sergilenen geniş kapasite yelpazesine ustaca ve anlamlı bir şekilde hitap eden, yeni yaratıcı kişisel yardım özellikleriyle bağımsız yaşamı kolaylaştıran projeleri kapsarken, Su ve Enerji; gezegen kaynaklarının akıllı ve bilinçli kullanımını teşvik eden projelere ev sahipliği yapıyor. Son olarak Kriz ve Acil Durum kategorisi ise esnek, uygulanabilir ve tekrarlanabilir malzeme ve teknolojilerin yardımıyla kalıcı bir kriz ve acil durum bağlamını ele alan tasarımlardan oluşuyor. 

Başvurular için son tarih: 6 Eylül 2021

Barcelona Tasarım Merkezi  (BcD) işbirliği ile bugüne dek 9 kez düzenlenen jumpthegap®, 150 ülkeden 26 binden fazla katılımcı ile uluslararası mimarlık ve tasarım öğrencileri ve profesyonellere yenilikçi çözümler üreterek yeteneklerini sergilemek için bir platform sunuyor.

Katılımcılar tasarımlarını 3 Mayıs – 6 Eylül tarihleri arasında www.jumpthegap.net adresinden tek tek veya ikili gruplar halinde ileterek başvurabilecek. Roca Tasarım Merkezi ve Roca Küresel İnovasyon Merkezi temsilcileri tarafından yapılan ön seçimin ardından jüri 20-30 Eylül ve 1-7 Ekim tarihleri arasında iki turda başvuruları inceleyecek.

jumpthegap®'in 10. yarışması ödül töreniyle sona ermeyecek. Daha sürdürülebilir bir gelecek için yenilikçi çözümleri keşfedecek ve bu yılki finalistlerin ve kazananların çığır açan projelerini tartışma olanağına sahip olacağı bir dizi halka açık yuvarlak masa ve açık oturumlar ile 2022 yılına kadar devam edecek.                   

 

jumpthegap®  Hakkında :

jumpthegap®, 2004 yılından bu yana Roca tarafından desteklenen uluslararası bir tasarım yarışmasıdır. Her iki yılda bir BcD Barcelona Tasarım merkezi ile iş birliği içinde düzenlenen bu yarışmanın ana hedefi, mimarlık ve tasarım profesyonellerinin ve dünyanın her yerinden öğrencilerin kendilerini geliştirebilecekleri ve yeteneklerini sergileyebilecekleri banyo alanı için yaratıcı çözümler ürettikleri bir platform sunmaktır. jumpthegap®’in geleceğe bakış açısı, sağlık ve hijyen, gezegenin korunması, çeşitliliğe saygı veya teknolojik ilerlemelere eşit erişim açısından Birleşmiş Milletler'in 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi'nin belirlediği hedefler doğrultusunda şekillenmekte. Sonuç olarak, yarışma, yeni nesil tasarımcıları ve mimarları, ister kamusal ister özel olsun, gerçekten sosyal, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir odakla banyo alanı için gerçek ve yenilikçi çözümler bulmaya davet ediyor. Tüm yarışmacılar için nihai hedef, 2030 Gündeminde yer alan zorluklardan herhangi birini çözen, katma yenilikçi değer sağlayan ve teknolojik olarak uygulanabilir bir ürün veya hizmet tasarlamaktır.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 16.06.2021 01:34
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 25.3 ° / 16.6 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.