Afet bölgesinden son dakika!...

Manavgat'ta 4 gün önce başlayan orman yangını birçok mahallede etkisini sürdürüyor. Son iki günde yurdun çeşitli yerlerinde çıkan orman yangınlarıyla mücadele aralıksız sürerken bir yangın haberi de gece saatlerinde Hatay ve Fethiye'

Afet bölgesinden son dakika!...

Manavgat'tan çok acı haber!

 Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangınlarla ilgili son durumu açıkladı. Hatay'dan sevindiren haber gelirken Fethiye'deki yangının Molotof kokteyli ve benzinle başlatıldığı iddia edildi. Orman yangınlarıyla ilgili Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan son dakika açıklaması geldi. Başkan Erdoğan, "Orman yangınlarından etkilenen bölgelerimizi "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan ettik." ifadelerini kullandı.

Manavgat'tan çok acı haber! Alevlerin arasında kalan 2 yangın işçisi hayatını kaybetti. Gelen son dakika haberine göre, Muğla'nın Bodrum ilçesinde de yangın başladı. Antalya'da Manavgat merkeze 30 kilometre uzaklıktaki ormanlık alanda geçen çarşamba günü saat 12.00 sıralarında dört farklı noktada çıkan yangının dördüncü günün de mücadeleye devam ediliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya adresinden Marmaris ve Bodrum'daki orman yangınlarından 160 kişi etkilendiğini açıkladı. Bakan Koca "159 hastamızın tedavilerini tamamladık, taburcu oldular. Bir hastamız yanık tedavisi için İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Bilindiği gibi, ilk gün Marmaris'te bir can kaybımız olmuştu." dedi.

Bakan Koca açıklamasının devamında, "Manavgat'taki orman yangınında, olay yerindeki can kayıplarımız, iki orman işçimizin vefatıyla maalesef beşe yükseldi. Ormanlar gibi, arka arkaya yürekler de yandı. Yangından şu ana kadar 410 kişi etkilendi. Tedavisini tamamladığımız 400 kişi taburcu oldu. Yatan hasta sayımız 10." ifadelerine yer verdi.

Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde, yerleşim alanlarına yakın ormanlık alanda yangın çıktı. Antakya'ya bağlı Bağrıyanık Mahallesi'nin ormanlık alanında, saat 13.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevlere Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri müdahaleye başladı. Bölgedeki bazı evler de tahliye edildi. Paniğe neden olan yangında evlerini terk eden çocukların, kuşlarını ve oyuncaklarını da yanlarına alması dikkat çekti. Alevlere müdahale sürüyor.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde makilik ve ormanlık alanda yangın çıktı. Kumbahçe Mahallesi İçmeler yolu güzergâhındaki makilik ve ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı.

Rüzgârın etkisiyle yangın kısa sürede geniş alana yayıldı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

 

Alevlerin yaklaşık 150 metre uzaklıktaki yerleşim alanına sıçramaması için yoğun çalışma yürütülüyor.

 

Öte yandan, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yoğunluk oluşmaması için yolda güvenlik önlemi aldı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde orman yangınına müdahale eden arazözde görevli 4 yangın işçisi alevlerin arasında kaldı. Yangın işçilerinden 2'sinin cansız bedenine ulaşılırken, 2'si yaralandı. Dumandan etkilenen 4 işçi de kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı.

 

Manavgat'ta 4 gün önce başlayan orman yangını birçok mahallede etkisini sürdürüyor. Yangının etkili olduğu yerlerden Gebece Mahallesi ve yangını ensesinde hisseden Ahmetler Mahallesi'nde bulunan evler boşaltıldı. Gebece Mahallesi Güğlendibi Beloluk mevkiinde yangına müdahalede bulunan arazöz alevler arasında kalırken, arazözde görevli 4 kişilik yangın ekibinden 2 kişiye ulaşılamadı. Alevler arasından yaralı olarak çıkan araç sürücüsü Niyazi Iskarça ve yangın işçisi Ali Hüseyin Karakaya 112 sağlık ekibi tarafından yapılan müdahalenin ardından ambulansla Manavgat Devlet Hastanesine kaldırıldı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 31.07.2021 16:14
  • Perşembe 23.2 ° / 15 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 14.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.4 ° / 13.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.