Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu.

Antalya'da iki kardeşin cinsel istismara uğramasıyla ilgili davada, sanık anne ve üvey babanın serbest bırakılmasına tepkiler devam ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Antalya Elmalı'da yargılama süreci devam eden istismar davasında, mağdur olan iki çocuk için mahkemeye yapılan devlet korumasına alınma talebinin kabul edildiğini açıkladı.

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan açıklamada, "Antalya Elmalı'da yargılama süreci devam eden istismar vakasında, mağdur iki çocuğumuz hakkında mahkemeye yaptığımız devlet korumasına alınma talebi kabul edilmiştir. Çocuklarımıza, Bakanlığımıza bağlı bir kuruluşta sağlıklı ve güvenli bir yaşam alanı sağlayacağız." denildi.

 

Elmalı Davasında Skandal: Çocuklarını İfşa Etti

Cinsel istismarla suçlandıkları davada 6 ay önce tutuksız yargılanmak üzere serbest bırakılan anne Merve Akman ile üvey baba Rahmi Akman kendisi ve eşi hakkındaki iddiaları reddetti. Çocukların babaannesini suçlayan Merve Akman, iftiraya uğradıklarını öne sürdü. Akman, "Psikolog raporlarında her şey ortada. Çocuklarımı babaanneleri uydurma yalanlarla kandırmaya çalışıyor" iddiasında bulundu.


Merve Akman ayrıca, sosyal medya hesabından çocukların isimlerinin açıkça yer aldığı raporları paylaştı. Akman'ın paylaşımına göre, ifadeler çocuklara ezberletilmiş ve haberlere konu olan resimler özellikle çizdirilmiş.

Akman, "Raporda internette dolaşan resimlerin nasıl çizildiğini okudunuz mu? Resim çizme pratiği olmayan oğlumun psikologla görüşmeye geldiğinde doğrudan kendi isteği ile resim çizmek istediğini ve şaşırtıcı şekilde kızımın da kendi isteği ile resim çizmek istediğini söylediklerini okudunuz mu?" diye konuştu.

Babaanneden Açıklama Geldi

Eski gelini ve kocasının çocukları yönlendirmekle suçladığı babaanne Günay S. ise iddiaların asılsız olduğunu torunlarının hala yaşadıkları travmadan kurtulamadığını söyledi. Bu konunun aileler üzerinde medyada yer almasını istemediğini, torunlarının etkilendiğini ifade eden Günay S., sürecin avukatlar üzerinden sürdürülmesini istediklerini dile getirdi.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Anahtar Kelimeler: elmalıdavası antalya
Tarih: 01.07.2021 22:41
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 25.3 ° / 16.6 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.