AKUT Sporcuları Fay Hattında!

AKUT Spor Kulübü Bisiklet Branşı, Fay Hattında 2500 km Yol Alıyor!

AKUT Sporcuları Fay Hattında!

AKUT Spor Kulübü sporcuları, 17 Ağustos 1999’da gerçekleşen Marmara Depremi’nde yaşamını kaybeden kazazedeleri anmak ve depremin yıkıcı etkisine dikkat çekmek amacıyla, Orta Anadolu Bölgesi’ndeki fay hattı üzerinde, bisikletle 1.000 km ilerleyecek.

 

İlk etabı 2015 yılında gerçekleşen projede, sporcularımız Murat Boz ve Derya Keçeci, Erzurum’dan başlayarak Kuzey Anadolu fay hattı üzerinde 12 gün boyunca 1.500 km yol katetmiş ve 17 Ağustos günü depremin merkez üssü Yalova’ya ulaşmışlardı. Projenin ikinci etabı olan “Fay Hattında 2.500 km.” kapsamında, sporcularımız Murat Boz, Derya Keçeçi ve Mahmut Doğrugil, Orta Anadolu’da en kuzeyden en güneye ilerleyerek 1.000 km. pedallayacak. 12 Ağustos sabahı Sinop’tan start alan sporcularımız, 17 Ağustos günü, Mersin’in Anamur ilçesinde bitiş çizgisine ulaşacaklar.

 

Kastamonu, Kırıkkale, Konya üzerinden Mersin’e ilerleyecek olan sporcularımız, rotaları üzerindeki çeşitli il ve ilçelerde, AKUT gönüllüleri tarafından organize edilecek etkinliklere de katılacak; AKUT Arama Kurtarma Derneği’nin afetlerden korunmaya yönelik hazırladığı el kitapçığını dağıtacaklar. Projeye özel olarak hazırlanan www.fayhattinda.com internet adresi üzerinden takip edilebilecek olan yolculuk boyunca, sporcularımıza biri sağlık personeli diğeri ulaşım sorumlusu olmak üzere iki kişilik destek ekibimiz eşlik edecek.

 

Sporcularımız, “Fay Hattında Bisikletle 2.500 km” projesini, doğaya duydukları saygının bir gereği olarak, bisikletle gerçekleştirdiklerini söylediler. Proje hakkında bilgi veren AKUT Spor Kulübü Bisiklet Branşı sorumlusu Derya Keçeci, “Bisiklet, sağlıklı yaşam için etkili bir spor olmanın yanı sıra aynı zamanda doğayla uyumlu ve çevreci bir ulaşım aracı. Bu anlamda bisiklet, trafikte şu an olduğundan daha fazla saygı görmeyi de hak ediyor,” dedi. Büyük bir depreme her gün biraz daha yaklaştığımızın altını çizen Keçeci, “Yaşadığımız coğrafyada çokça fay hattı var. Bilim, yıkıcı depremlere hazırlıklı olmamız gerektiğini üstüne basa basa söylüyor. Biz de AKUT sporcuları olarak, vatandaşlarımıza fay hattı üzerinde yaşadığımızı anımsatmak, önlenebilir nedenlerle meydana gelebilecek can kayıplarının önüne geçecek farkındalık çalışmalarını desteklemek istedik,” dedi.

 

 

 

AKUT Spor Kulübü Basın Birimi


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Anahtar Kelimeler: akut
Tarih: 11.08.2018 19:15
  • Cuma 21.6 ° / 14.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.4 ° / 13.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.