Allah ve Resûlünün yolundaki örnek gençler

Vaiz Mustafa Çakır, genç sahabelerin dünyevi hazlardan Allah ve Resûlüne hicret ederek günümüz gençlerine örnek olduklarını belirtti.

Allah ve Resûlünün yolundaki örnek gençler

Giresun Müftülüğü Uzman Vaizi Mustafa Çakır, karanlıktan aydınlığa, huzura ve imana hicret eden genç sahabelerin çağlar ötesinden gençliğe rehberlik ettiklerini ifade etti.

Vaiz Çakır Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında ortaokul ve liselerde konferanslar gerçekleştirdi.

Genç sahabe Mus’ab bin Umeyr’in örnek hayatı hakkında bilgi veren Çakır şunlara yer verdi, “Mekke’nin en zarif, en kibar ve en yakışıklı delikanlılarından olan Mus’ab bin Umeyr Resûlüllahın mesajını duyana kadar varlıklı bir ailenin çocuğu olarak hayatını sürdürüyordu. Herkesin gıpta ettiği Hz. Mus’ab iman ettikten sonra ailesi tarafından dışlanmasına rağmen hiçbir mazerete sığınmaksızın inancına göre yaşadı. Samimiyetin, fedakarlığın ve teslimiyetin bir örneği olan Hz. Mus’ab’ı Sevgili Peygamberimiz ‘Mus’abu’l-Hayr’ (Hayırlı Mus’ab) diyerek anmıştır. Resûlullah tarafından Medine’de kendisine tebliğ görevi verilen Hz. Mus’ab, İslam’ı en güzel şekilde yaşayarak Müslümanların yolunu aydınlatır. Samimi gayretleriyle Medine’de İslam’ın girmediği ev bırakmayan Hz. Mus’ab; dinin yaşayarak yaşatılacağı konusunda bizlere rehberlik etmektedir.”

Çakır Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında 125. Yıl Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde, Kayadibi Ortaokulu’nda, Atatürk Anadolu Lisesi’nde, Giresun Anadolu Lisesi’nde konferanslar gerçekleştirdi.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 30.11.2018 11:37
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 25.3 ° / 16.6 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.