Ana Jet Üssü Komutanlığına Hain Saldırı

Diyarbakır'da askeri tesise saldırı girişimi!

Ana Jet Üssü Komutanlığına Hain Saldırı

Diyarbakır'da bulunan 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'na maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunuldu. Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanlığı ve Diyarbakır Valiliği tarafından da peş peşe açıklamalar yapıldı.

Olay, saat 00.30'da Diyarbakır'daki 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda meydana geldi. Gece saatlerinde kent genelinde duyulan patlama sesinin ardından olay yerine polis, jandarma, çok sayıda sağlık görevlisi ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Saldırının ardından kent genelinde operasyon başlatıldı. Operasyon karadan ve havadan devam ederken, bölgedeki güvenlik kameraları da incelemeye alındı.

 

 

İkinci patlamanın ardından silah sesleri duyuldu

Ekiplerin olaya müdahalesi sürerken, yaklaşık yarım saat sonra ikinci patlama sesi daha duyuldu. Maket uçaklarla yarım saat arayla düzenlenen saldırıların ardından silah sesleri duyuldu. Saldırı da can ve mal kaybı yaşanmadığı bilgisi verildi.

Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanlığı ve Diyarbakır Valiliği tarafından da peş peşe açıklamalar geldi.

 

Bakan Soylu ilk bilgileri sosyal medya üzerinden paylaştı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Diyarbakır’da bir askeri tesise 2 maket uçakla saldırı teşebbüsünde bulunulmuş, maket uçaklar etkisiz hale getirilmiştir. Herhangi bir zaiyat yoktur."

 

“Gerekli Tedbirler Alındı”

Konuyla ilgili olarak Milli Savunma Bakanlığı tarafından da bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Diyarbakır’da bulunan 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığımıza saat: 00:30 civarında iki maket uçakla saldırı girişiminde bulunulmuştur. Birlik personelimizin dikkati ve alınan tedbirler sayesinde herhangi bir hasar ve zayiat meydana gelmemiştir.

Üssümüzde tedbirler artırılmıştır." ifadelerine yer verildi.

 

Diyarbakır Valiliği'nden Açıklama

Diyarbakır Valiliğinden ise konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:  "Bu gece saat 00.30 sularında Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Komutanlığına uçak maketi ile bir saldırı girişiminde bulunulmuştur. Söz konusu saldırı maketi düşürülmüş olup Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Komutanlığımızda herhangi bir zayiat mevcut değildir. Kamuoyuna duyurulur" 

ifadelerine yer verildi. 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 19.05.2021 03:57
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 25.3 ° / 16.6 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.