Antalya’nın cazibe merkezi

ParkFuntastic’e, kendi ekseni etrafında 360 derece dönen ve tamamen ters olma özelliği bakımından Dünya’nın ilk ‘Ters Evi’ inşa edildi.

Antalya’nın cazibe merkezi

Dünya’nın tamamen ters ilk evi Kepez’de

Kepez Belediyesi’nin halkın kullanımına kazandırdığı çam ağaçları arasındaki doğal cazibe merkezi ParkFuntastic’e, kendi ekseni etrafında 360 derece dönen ve tamamen ters olma özelliği bakımından Dünya’nın ilk ‘Ters Evi’ inşa edildi.

Antalya’nın en geniş ormanlık alanlarına sahip Kepez Belediyesi,  orman alanlarını halkın kullanımına kazandırırken, bir yandan da özel objelerle de cazibe merkezi haline getirmeye devam ediyor. UNESCO Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale travertenlerinin tıpatıp aynısının kazandırıldığı ParkFuntastic’e, tamamen ters olma özelliği bakımından Dünya’nın ilk ‘Ters Evi’ de inşa edildi. Çatı katından itibaren tamamen ters inşa edilen ‘Ters Ev’ kendi ekseni etrafında 360 derece dönebilme özelliği de taşıyor.  

Antalya’nın cazibe merkezi

ParkFuntastic’te devam eden çalışmaları inceleyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez’i turizm kenti Antalya'nın önemli bir cazibe noktası haline getirebilmenin en büyük hedefleri olduğunu söyledi. Tütüncü; “Fantastikpark’ta Ters Ev, Pamukkale travertenleri, dağ kızağı, zipline, çok çeşitli çocuk oyun alanları, gençlere yönelik yetişkinlere yönelik yapılan eğlence parkurları,  Antalya’yı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin bölgemize gelmesi için var. Burada çok harika işletmeler var. Burada birbirinden keyifli ünitelerde çok ciddi manada güzel keyifli vakit geçirebileceğimiz bir ortam var.” dedi. 

 Ters Ev’in özellikleri

Önce çatı, sonra katlarının çıkması açısından, Dünya’nın tamamen ters olan ilk evi, 98 m2 alan üzerine inşa edildi. Kendi ekseni etrafında 360 derece dönme özelliğine sahip  ters ev, 15 ton ağırlığında, 2 oda, 1 salon ve banyodan oluşuyor. Ters evin, giriş kısmında yan duvarlarda yer alan eşyalar, evin diğer bölümlerinde ise tavanda yer alıyor. Tamamen ters inşa edilen evde, çatı da bulunuyor. İç hazırlıkları devam eden ters ev, önümüzdeki günlerde ziyaretçilere kapılarını aralayacak.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 02.07.2020 17:41
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 25.3 ° / 16.6 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.