Asırlık Koku:Sığla

Asırlardır varlığını sürdüren ve birçok alanda kendine yer bulan kadim sığla ağacı, kokusuyla büyülüyor. Dünyada sadece ülkemizde bulunan Sığla ağaçlarının güzelliğinden ve kokusundan ilham alan Türkiye’nin ilk kolonyası Seli

Asırlık Koku:Sığla

Asırlardır ülkemiz topraklarında varlığını sürdüren ve dünyada sadece Fethiye - Köyceğiz ve çevresinde orman oluşturan Anadolu’nun en eski ağaçlarından Sığla, kimi rivayete göre büyüleyici kokusuyla Kleopatra’nın aşk iksiri, kimine göre ise güçlü gövdesiyle Anka Kuşu’nun meskeni. Ülkemize özgü ve benzersiz bir ağaç türü olan Sığla, kokusuyla kozmetik ve parfümeriye; yağıyla da ilaç, tıp gibi birçok alanda kendine yer bulan mucizevi bir iksir aynı zamanda.

 

Sığla kokusunu ölümsüzleştiriyor

Güçlü yapısıyla günümüze ulaşmayı başaran ancak ormanların tarımsal alanlara dönüşmesi, su rejiminin bozulması, turistik yerleşimler, bilinçsiz uygulamalar gibi nedenlerden dolayı tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Sığla ağacı, Migros ve Doğa Koruma Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirdiği Selin Sığla Projesi ile hayat buluyor. Sığla ağacının eşsiz kokusunu yaşatan Selin, satın alınan her kolonya için oluşturduğu ormana yeni fidanlar dikiyor. Sadece Migros’ta satışa sunulan Selin Sığla Kolonyası, tükenmekte olan sığla ağaçlarını koruyarak, ölümsüzleştiriyor.

 

 Migros’a özel raflarda olan Selin Sığla Kolonyası silindir ambalaj fiyatı: 16,25 TL


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Anahtar Kelimeler: Asırlık Koku:Sığla
Tarih: 04.07.2018 12:54
  • Perşembe 20.1 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.