Avrupa’nın En İyi Şehiri

Avrupa’nın En İyi Şehir Oteli Fairmont Quasar İstanbul, resmi destekçileri arasında yer aldığı Contemporary Istanbul’un VIP programı kapsamında, otelin içinde yer alan “Akış” konseptli sanat koleksiyonunu rehberli bir tur ve davetle

Avrupa’nın En İyi Şehiri

International Hotel Awards tarafından 2017-18’de “Avrupa’nın En İyi Şehir Oteli” seçilen Fairmont Quasar Istanbul, Cubis Art İstanbul küratörlüğünde kurgulanan, yerli sanatçının eser ve objelerini içeren “Akış” konseptli sanat koleksiyonunu, Contemporary Istanbul’un VIP programı kapsamında sanatseverlere açtı.

 

Koleksiyonun bir bölümü, 21 Eylül günü projenin kreatif direktörü ve sanatçılardan Cüneyt Aksoy rehberliğinde gezildi. Davetliler, “Akış” temalı sanat koleksiyonunu inceleyip bilgi aldıktan sonra, otelin Teras Süiti’nde verilen kokteyle katıldılar. Davete TEB Faktoring Genel Müdürü Çağatay Baydar, Feryal Gülman, Şah Yaycı, Modacı Sema Topaloğlu, Meltem Kazaz ve Koleksiyoner Selda & Ali Orhun çifti gibi iş, sanat ve cemiyet dünyasından isimler katıldı.

 

Otelin “Akış” koleksiyonu, içinde yaşanan bir müze ya da galeri gibi zamansız bir sanat deneyimi sunuyor. Eserlerin içine gizlenmiş mekan hafızasını, daimi bir serginin kavramsal çerçevesinde aktarıyor.

 

Otelin Genel Müdürü Kai Winkler, “Koleksiyonumuzun Contemporary Istanbul gibi özel bir sanat etkinliğinin programına dahil olmasından gurur duyuyoruz. Tüm konuklarımıza her an sanatla ve İstanbul’a vurgu yapan eserlerle karşılaşma fırsatı sunmaktan da ayrıca mutluyuz. İçinde bulunduğumuz bölgeyi geliştiren çalışmaları, çağdaş sanat ve tasarım alanlarına olan desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.

 

Koleksiyonun sanat yönetimini üstlenen Cubis Art istanbul Kreatif Direktörü Cüneyt Aksoy ise şu bilgileri verdi: “Farklı yapıları sanatla buluşturmak, sanatın sanatseverle karşılaşma sürecine alternatif bir alan ve yeni bir dinamik yaratır.Mecidiyeköy’ün geçmiş mirasını olağanüstü bir zenginlikle günümüze taşıması nedeniyle, içinde olduğumuz bu mekan da çok özel... Mekan-kent-insan ilişkisi ve ortak belleği merkeze alarak oluşturduğumuz kadrajda, durmadan ilerleyen ve kendini yenileyen zamanları otele gelen misafirleri ile buluşturmayı hedefledik. Bu nedenle, Fairmont sanat koleksiyonunun kavramsal çerçevesini ‘Akış’ olarak belirledik ve resim, heykel, seramik, enstalasyon, fotoğraf formundaki eserleri, temanın ortak paydasında yer aldıkları farklı alanlara dair hikayeleriyle, katmanlı bir şekilde kurguladık.”

 

Otelin çeşitli bölümlerine yayılan koleksiyon, ortak alanlarda tüm ziyaretçiler tarafından izlenebiliyor.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Anahtar Kelimeler: Avrupa’nın En İyi Şehiri
Tarih: 22.09.2018 15:29
  • Cumartesi 18.4 ° / 13.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 22.7 ° / 13.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.