Başkan Hakan TÜTÜNCÜ'den 19 Mayıs mesajı

Kepez Belediye Başkanı Hakan TÜTÜNCÜ, 19 Mayıs kutlamalarının 101. Yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayındı.

Başkan Hakan TÜTÜNCÜ

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti..

Değerli Hemşehrilerim;

Sevgili Gençler;

19 Mayıs 1919 esarete karşı bağımsızlığın, teslimiyetçiliğe karşı dik duruşun, yılgınlığa karşı umut ve uyanışın miladı, Türk milletinin geleceğine vurulmak istenen prangaları kırarak tarihi yeniden yazdığı destansı bir mücadelenin ilk adımıdır.

19 Mayıs 1919 Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak ülkemize ve bağımsızlığımıza göz diken hainlere karşı Milli Mücadelemizi fiilen başlattığı, milli iradenin, birlik ve beraberlik ruhunun, güçlü bir inancın uyanışı, aziz milletimizin yeniden diriliş günüdür.

 Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Samsun'dan başlattığı bu tarihi yürüyüş ile özgürlüğe ve bağımsızlığa aşık olan halkımız boyunduruk altında yaşamayacağını bütün dünyaya bir kez daha göstermiştir. Samsun'dan parlayan milli mukavemet iradesi, Amasya Genelgesi ile yol haritasını çizmiş, Sivas ve Erzurum Kongreleri ile güçlenmiş, 23 Nisan 1920'de TBMM'nin açılmasıyla beraber hedefine ulaşmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti; topyekün milletçe zafere taşıdığımız Milli Mücadelemizin sonunda bitmemizi, tükenmemizi, vatansız kalmamızı isteyen işgalcileri İzmir'de denize döken iradenin eseridir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk milli mücadele sonrası; özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı, egemenliğimizi ve Cumhuriyetimizi gençlerimize emanet etmiş,  "Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz." diyerek bu konuda gençlere olan güvenini ortaya koymuştur.

Gençlerimizin dün olduğu gibi bugün de kendilerine tevdi edilen bu ulvi görevi yerine getireceklerine, özgürlük ve bağımsızlığımıza kast edenlere karşı her türlü imkan ve şartta ülkemizi koruyacaklarına olan güvenimiz ve inancımız tamdır.

Gençlerimizin beklentilerini, hayallerini gerçekleştirmek için, onların yaşamaktan onur duyacakları bir gelecek inşa etmek için, gençlerle el ele vererek ülkemizi daha ileriye taşımak için her zaman onlarla gönül birliği içinde olmaya devam edeceğiz.

Gençlerimizin ülkemizin geleceğine dair üstleneceği sorumluluğu taşıyacak şekilde yetişmeleri için her türlü desteği onlara sağlamaya devam edeceğiz.

19 Mayıs 1919'un 101.Yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Milli Mücadelemizin ölümsüz kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle bir kez daha anıyor, Milletimizin ve gençlerimizin "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyorum.

 

Hakan TÜTÜNCÜ

Kepez  Belediye Başkanı


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 18.05.2020 16:04
  • Salı 21.2 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.2 ° / 12.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 14.6 ° / 10.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.