Başkan Küçükkuru’dan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Küçükkuru’dan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, mesajında şu ifadelere yer verdi: "BM Genel Kurulu’nun 10 Aralık 1948 tarihinde İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini kabul etmesi, insan haklarının uluslararası düzeyde korunmasına yönelik önemli ilk adımı olması nedeniyle, 10 Aralık tarihi bütün dünya ülkelerinde “İnsan Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır.

Evrensel Bildirgenin ilanından sonraki yıllarda tüm dünyada insan hakları ihlallerinin önlenmesine yönelik uluslararası mekanizmalar oluşturulmuş ve işletilmeye başlanmıştır.

Öyle ki!

Artık insanlık suçu işleyenlerin yargılanabileceği uluslararası mahkemeler oluşturulması sağlanmış, tüm bu gelişmelerin anlam ve öneminin Dünya kamuoyunca paylaşılması insan haklarının korunması ve güvence altına alınması konularında Dünyadaki bütün insanların bilgilendirilmesi insan hakları bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla Evrensel Bildirge’nin kabul edilişinin yıl dönümü olan 10 Aralık, Dünya İnsan Hakları Günü olarak kabul görmüştür.

Yaşama hakkı, eğitim hakkı, yerleşme ve seyahat etme özgürlüğü, çalışma hakkı, özel yaşamın ve haberleşmenin gizliliği gibi birçok haklarımız vardır. Bu haklarımız devletin güvenliği vb. çok ciddi durumlarda kanunla kısıtlanabilir ama bunun dışında hiç kimse tarafından kısıtlanamaz ya da engellenemez.

Şunu unutmamak gerekir ki bu dünya hiç kimsenin tapulu malı değildir.

Hepimiz bu dünyada eşitiz ve hiç kimse bir başkasının özgürlüklerini kısıtlayamaz. Zengin olmak, farklı ırk veya tenden olmak vb. vasıfların hiç kimsenin bizim haklarımızı gasp etmesi için geçerli bir sebep olamaz.

1948 yılında imzalanan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesine bizim ülkemiz de 1954 yılında imza atmış ve tüm vatandaşlarımızın insan hakları ile ilgili haklarını garanti altına almıştır.

Bu dünya tüm insanlara yetecek kadar kaynaklara ve imkânlara sahiptir.

Yeter ki herkes tüm insanların hakları olduğunu bilsin ve bu haklara saygı göstersin.

 Bunu sağlayabildiğimiz zaman dünya çok güzel olacaktır.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kutlu olsun" dedi.

 


Tarih: 10.12.2020 20:03
  • Cuma 24.9 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 26 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazar 27.3 ° / 16.7 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.