Başkan Muhittin Böcek Basın Bayramı Mesajı

Başkan Muhittin Böcek Basın Bayramı Mesajı

Başkan Muhittin Böcek Basın Bayramı Mesajı

Değerli basın mensubu dostlarım,

Basın üzerindeki sansürün kaldırılışının 113. Yıldönümünde 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nızı kutluyorum.  

Tüm basın emekçilerimiz bilmelidir ki, toplumsal değerlere saygılı, mesleki etik ve ahlak kuralları çerçevesinde, sorumluluk bilinci içinde, doğru ve tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren bir basın çağdaş demokratik hayatımızın vazgeçilmez ve en önemli unsurlarından biridir.

Basında sansürün kaldırıldığı gün olan 24 Temmuz 1908, Türk basın tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir” sözünde vurguladığı gibi basın toplumu aydınlatan, topluma yön veren önemli bir güçtür.

Basın emekçileri ile sıkça mesai geçiren 27 yıllık siyasetçi olarak yaşadığımız tüm zorlukların farkındayım. Bu nedenle her şart ve koşulda halkın haber alma hakkına hizmet eden, şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasına ve gelişmesine hizmet eden siz değerli basın emekçilerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı bir kez daha içtenlikle kutluyorum.  

24 Temmuz’un 113’üncü yıldönümünde hayatını kaybeden basın emekçilerine rahmet diliyor, tüm basın emekçisi kardeşlerime sağlık ve başarılar diliyorum.

 

Muhittin BÖCEK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 23.07.2021 23:57
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 25.3 ° / 16.6 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.