Başkan Yakar’dan 101. Yıl Mesajı

Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, 19 Mayıs 1919, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıkışının 101. Yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Yakar’dan 101. Yıl Mesajı

19 Mayıs 1919, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıkışının 101. Yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar:

“Milli Mücadeleyi başlatan sürecin 101. yıldönümüne ulaşmış olmanın mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan istiklal meşalesi, Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek vatan sathına yayılmış, Misak-ı Milli’nin ilanıyla girilen yol, Ankara’da Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla yeni bir safhaya ulaşmıştır.

19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme boyun eğmeyen milletimizin var oluş mücadelesinin ilk adımıdır. Düşmanın İzmir’de denize dökülmesiyle sonuçlanan büyük zaferin ardından yeni devletimizi de aynı inançla kurduk. Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin binlerce yıllık tarihindeki son devletidir. Cumhuriyetimiz, millet egemenliğine dayalı olarak inşa edilmiş ve kendisine hedef olarak muasır medeniyet seviyesinin üstüne ulaşmayı belirlemiştir.

İstiklal mücadelemizin en önemli dönüm noktası olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başta gençlerimiz olmak üzere milletimize armağanıdır. Türk gençliği ve yüce Türk Milleti, tıpkı 101 yıl önce olduğu gibi bugün de, aynı heyecan ve duruşla istiklallerine ve istikballerine sahip çıkarak, emin adımlarla geleceğe yürümeye devam etmektedir.
Bu düşüncelerle milletimizin, özellikle de gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını tebrik ediyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatan uğruna tereddüt etmeden kanlarını, canlarını feda eden tüm kahramanları, şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve rahmetle yâd ediyorum” dedi.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 18.05.2020 14:36
  • Salı 21.2 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.2 ° / 12.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 14.6 ° / 10.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.