‘BilimFest’ ile kapılarını açıyor

Kepez Belediyesinin, TÜBİTAK işbirliğiyle Dokumapark’ta 12 bin 500 metre kare alan üzerine kurduğu Antalya Bilim Merkezi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla 31 Mart Perşembe günü 11.00’da BilimFest ile kapıların

‘BilimFest’ ile kapılarını açıyor

Kepez Belediyesi’nin 6 yıllık emeğinin ürünü Antalya Bilim Merkezi açılıyor. TÜBİTAK işbirliğiyle, Dokumapark’ta 12 bin 500 metre kare alana kurulan Antalya Bilim Merkezi’nin resmi açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımlarıyla 31 Mart Perşembe günü saat 11.00’da gerçekleştirilecek. Türkiye’nin en kapsamlı bilim merkezi özelliğine sahip Antalya Bilim Merkezi’nde;  Matematik Atölyesi, Robotik Kodlama ve Yazılım, Fen Bilimleri Atölyesi, Ahşap Tasarım Atölyesi, Steam Atölyesi, Biyoloji-Kimya Atölyeleri ile bilimsel çalışmaları destekleyecek donanımlı laboratuarlar bulunuyor. Sanal gerçeklik uygulamaları, bilimsel ve teknoloji buluşlarının yapılabileceği eğitim ortamları, teknolojik aletlerin çalışma prensiplerinin uygulamalı olarak öğretildiği atölyeler, tüm yaş grubuna hitap eden sergi salonları, bilim ve sanatın bir arada yürütülebileceği STEM+A atölyeleri yer alıyor. Akdeniz’in tarih, biyoloji, tarım ve diğer tüm özelliklerinin yansıtıldığı sergi salonları, eğitim ortamları, deney düzeneklerinin yer aldığı salonlar, özel tasarım galeriler, bilimsel gösteri ve söyleşilerin yapılacağı çok amaçlı salonlarda bulunuyor.

Bilim Ve Teknoloji Devleri

Antalya Bilim Merkezi’nin kapıları BilimFest ile açılacak. Bilim Merkezi, 31 Mart ve 2 Nisan 2022 tarihlerinde bilim ve teknoloji devlerinin buluştuğu BilimFest’e  ev sahipliği yapacak. BilimFest’te, söyleşiler, sergiler, görsel şovlar ve 100’ün üzerinde atölye çalışması gerçekleştirilecek. Savunma Sanayi Akademisi, HAVELSAN, ROKETSAN, ASELSAN, Türk Havacılık Uzay Sanayi, Türkiye Uzay Ajansı, TÜBİTAK, Tübitak Sage, Tübitak BİLGEM, TÜBİTAK MAM, TÜBİTAK UZAY, Solo Türk ve Türk Yıldızları, TÜMOSAN gibi Türk sanayisi ile bilim ve teknolojisine önemli katkılar sunan kuruluşlarda bilim festivalinde yerini alacak.

Türkiye’nin İftiharları

Bilim Festivali’nde ülkemizin savunma sanayi, bilim ve teknoloji başarıları da sergilenecek. T 129 ATAK Taarruz ve Taktik Helikopteri, yüzde 100 yerliliğe sahip askeri araç PUSAT, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir çok harekatın da kullanılan, en popüler ve en etkili ateş destek muharebe aracı T-155 FIRTINA OBÜSÜ, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş(TUSAŞ) tarafından geliştirilen dev boyutlu insansız hava aracı AKSUNGUR, Türkiye’nin silahlı insansız ilk deniz aracı ULAQ ile Kuzgun Tj, Bozdoğan, Gökdoğan, SOM J ve Türkiye’nin uzaya gönderilen 7. haberleşme uydusu Türksat 4B ziyaretçilerle buluşturulacak.

Tütüncü’den Antalya’ya Davet

Antalya Bilim Merkezi’nin açılış heyecanını yaşadıklarını belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bilim merkezi ile Antalya’nın Akdeniz Bölgesi’nin bir teknoloji üssü olacağını söyledi. Antalya’nın bir dünya şehri, bir teknoloji üssü olmanın bütün imkanlarına sahip olduğunu belirten Başkan Tütüncü, tüm Antalyalıları 31 Mart Perşembe günü saat 11.00’da gerçekleştirilecek Antalya Bilim Merkezi ve BilimFest’in açılışına davet etti.  


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 31.03.2022 01:17
  • Perşembe 20.1 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.