Bu yaz mutfakta kahramanınız Muratbey olacak!

Heyecanla beklenen ve ruhumuzu ısıtan aylar etkisini göstermeye başladı. Artan sıcaklıkların etkisiyle, giydiklerimiz kadar yediklerimiz de hafifliyor. Peynire zeka katan Muratbey, nefis ve pratik tarifleri ile yaz sofralarınızın daha sağlıkl

Bu yaz mutfakta kahramanınız Muratbey olacak!

Uzun ve yorucu geçen kış ayları sonrası, güneşin sımsıcak ışıltısı ruhu tazelese de artan hava sıcaklıkları gündelik hayatımızdaki alışkanlıklarımıza oldukça etki ediyor. Sıcak günlerin hareketli ve eğlenceli temposunda bazen yemek yapmak bazen ise yemek yemek zorlaşıyor. Enerjik, sağlıklı ve verimli bir gün geçirebilmek için sindirimi zor, ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınmamız gerekiyor.

7’den 70’e herkesin severek ve güvenle tükettiği Muratbey’in peynirleriyle hazırlayacağınız pratik tarifler, yaz aylarınızın sağlıklı ve verimli şekilde geçmesini sağlayacak. Tuz oranının azlığıyla dikkat çeken hem sürülebilir hem dilimlenebilir Muratbey Sürmeli, peynirin keyifli hali Topi, içerdiği yüksek protein ile Muratbey Lor peyniri ve  dünya çapında lezzeti kanıtlanmış Muratbey Burgu yaz günlerinize farklı bir tat katacak. Bir peynirden fazlası olan Muratbey ürünleri ile kuracağınız sağlıklı ve hafif sofralar ile bu yazın kahramanı siz olacaksınız.

Sebze Sarması

Malzemeler:

250 gr. Muratbey Topi peynir

2 adet kabak

2 adet patlıcan

3 domates

Nane

Tuz

Sarımsak

 

Hazırlanışı:

Kabak ve patlıcanları uzun - ince dilimler halinde kesin ve yağsız tavada pişirin. Her bir kabak ve patlıcan diliminin arasına Muratbey Topi peyniri koyup sarın ve açılmaması için kürdan ile tutturun. Kürdanların üzerine tekrar Muratbey Topi peyniri koyun. Derin bir kapta domatesleri rendeleyin, tuz, nane ve sarımsak ile karıştırın. Sosu, hazırladığınız sarmaların üzerine dökün ve 180 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun

 

3 Peynirli Pembe Krep

Malzemeler:

Krep için:

2 su bardağı un

2 adet yumurta

1,5 su bardağı süt

Yarım su bardağı su

Tuz

Sıvı yağ

 

Krep harcı için;

Muratbey Sürmeli peynir

Muratbey Lor peyniri

Muratbey Burgu peynir

Kırmızı pancar

Krema

Salatalık

 

 

Hazırlanışı:

Tereyağını eritin. Unu, rengi hafif sararana kadar kavurun. Un, süt, yumurta ile klasik krep hazırlığı yapın. Kırmızı pancarı iyice yıkayarak kaynatın. Elde edeceğiniz suyu, daha sonra krep hamuruna doğal ve lezzetli bir renk verici olarak iştah açıcı pembe renge kavuşmasını sağlamak amacıyla kullanın. Krep hamurunu sıvı yağ ile yağlanan yapışmaz bir tavada pişirin. Diğer taraftan Muratbey Sürmeli peynir ve Muratbey Lor peyniri karıştırıp krema ile lezzetli bir harç hazırlayın. Son aşamada pembe krepin içine Muratbey Burgu peynir ve salatalık yerleştirip rulo şeklinde sarın. Şeritler halinde dilimleyip servise edin.

Afiyet olsun


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 13.07.2018 11:28
  • Cumartesi 18.4 ° / 13.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 22.7 ° / 13.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.