Çiftçilere ücretsiz organik kompost

Kepez’den sera atıklarından kaliteli organik kompost

Çiftçilere ücretsiz organik kompost

Kepez Belediyesi’nin ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında sera atıklarından ürettiği kompostun yüksek organik madde içeriğine sahip olduğu Antalya Tarım İl Müdürlüğü’nce tescillendi. Kepez Belediyesi, bu çalışması ile Antalya’da sera atıklarından kompost üreten ilk belediye oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ülke genelinde başlattığı, atık oluşumunun azaltılması ve atıkların kaynağında ayrıştırılarak ülke ekonomisine kazandırılmasını amaçlayan ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamındaki çalışmalar Kepez’de hızla sürdürülüyor. Sıfır Atık Belgesi alarak, çevreci çalışmalarını tescilleyen Kepez Belediyesi, sera atıklarından ürettiği kompostun kalitesini de tescillendirdi.  Proje kapsamında; bölgede çıkan sera bitki atıklarından bir miktar alınarak, parçalandı ve  belediyenin kompost üretim makinesinde 24 saat süresince enzim takviyesi ile fermante edilerek komposta dönüştürüldü. Elde edilen kompost Antalya Tarım İl Müdürlüğüne analize gönderildi. Kepez Belediyesi’nin sera artıklarından organik madde içeriği yüksek kompost ürettiği Tarım İl Müdürlüğü’nce tescillendi.

Çiftçilere ücretsiz organik kompost

Antalya'da, özellikle Kepez Belediyesi sınırları içerisinde 397 bin 869 dekar alanda yılın 12 ayı sera yolu ile sebze, meyve ve kesme çiçek üretimi yapılıyor. Bu üretimler sonucu çok miktarda sera bitki atığı çıkmakta ve bu atıklar gelişi güzel boş arsalarda biriktirilerek, çevre kirliliğine neden olmaktaydı. Kepez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından üretilen organik değeri yüksek kompost ile ekim yapılan alanların verimlilik kapasitesi artırılacak, çevre kirliliği önlenecek, diğer organik gübrelere alternatif olarak kullanılabilecek. Kepez Belediyesi, çiftçi ve üreticilere kendi sera ve tarlalarından çıkan atıkları, toprağın ihtiyaç duyduğu zengin içerikli organik kompostu ücretsiz olarak sunacak. Antalya’da sera atıklarından kompost üreten ilk belediye de Kepez Belediyesi oldu.  


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 02.07.2020 18:13
  • Perşembe 20.1 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.