D-8 ÜLKELERİ YÜKSEK KATILIM KARARI ALDI

D-8 üye devletleri, D-8 çatısı altında 6. İİT Helal Expo’ya katılma kararı aldı. Dünyadaki 1,8 milyar Müslüman nüfusun 1,2 milyarını kapsayan D-8 ülkeleri, Türkiye dahil, İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nije

D-8 ÜLKELERİ YÜKSEK KATILIM KARARI ALDI

Dünya Helal Zirvesi Konsey Başkanı Yunus Ete, tüm dünyayı gezerek, farklı zirvelerde Türkiye’yi “helal” kavramıyla anılan öncelikli ülke yapmak, lider olarak konumlandırmak, Türkiye’nin helal ticaretini geliştirmek ve 29 Kasım-02 Aralık 2018’de gerçekleşecek 6. İİT Helal Expo Fuarı ve Dünya Helal Zirvesi’ne katılımı yükseltmek için yoğun çalışmalar gerçekleştiriyor. İki ay içerisinde Malezya, Fas ve Rusya’daki üç önemli etkinliğe katılan Yunus Ete, buralarda konuşmalar gerçekleştirerek ve Helal Expo tanıtım stantları kurarak Türkiye’yi helal alanında temsil etti.

Geçtiğimiz aylarda Morocco’nun Kazablanka şehrinde gerçekleştirilen Morocco Business Trip etkinliğinde Dünya Helal Zirvesi Konsey Başkanı Yunus Ete bir konuşma gerçekleştirerek, helal piyasası ile ilgili güncel istatistikleri katılımcılarla paylaştı, Türkiye’deki organizasyonlarının tanıtımını gerçekleştirdi. Benzer şekilde Rusya ve Doğu Avrupa’nın en büyük ihtisas fuarlarından biri olan PRODEXPO, Fas Kralı 6. Muhammed’in himayesinde Maknes’te gerçekleştirilen SIMA EXPO, Malezya Uluslararası Ticaret ve Sanayi Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirilen MİHAS Fuarı ve Tataristan Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Invest Tataristan işbirliği ile yapılan Kazan Summit 2018, Yunus Ete’nin tanıtım çalışmaları yaptığı diğer etkinlikler oldu.

Helal Pazarı Farklı Sektörleri Zincirleme Revize Etti

Discover Events’in T.C. Cumhurbaşkanlığı himayesinde geçekleştireceği Dünya Helal Zirvesi 2018 ve 6. İİT Helal Expo Fuarı, 29 Kasım-02 Aralık 2018 tarihinde İstanbul’un en yeni fuar alanı Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezinde düzenlenecek. Dünya Helal Zirvesi Konsey Başkanı Yunus Ete yaptığı açıklamada; “Başta gıda olmak üzere finans, turizm, ilaç, kozmetik gibi alanlarda dünyada yükselişte olan helal kavramı vasıtasıyla, büyük markaların birçoğu bu hassasiyete uygun üretim yaparken, sektörü besleyen hammaddeler, üretim ayağında kullanılan makineler, ambalajlama gibi tüm aşamalarda da oldukça hassas davranılmaya başlandı. Tüketiciler ise helal standartlarına uygun üretimi kanıtlayan belgelere artık daha fazla dikkat etmeye başladı.” dedi.

D-8 Ülkeleri Kasım’da 1,2 Milyar Müslümanı Temsilen Türkiye’ye Gelecek

D-8 Genel Sekreteri Büyükelçi Datuk Cafer Ku Şaari, D-8'e 6. İİT Helal Expo Fuarı’nda imtiyazlı bir pavyon ve özel tesisler verildiğini ve böylece tüm üye devletlerin imtiyazdan faydalanmak için burada yer almasını istediğini söyledi.

“D-8 Ülkeleri Arasında Helal Sektörünün Potansiyelinin Artırılması Gerekiyor”

D-8 Genel Sekreteri Büyükelçi Datuk Cafer Ku Şaari, D-8'in dünyadaki her yedi kişiden birine ev sahipliği yaptığını ve genç Müslüman nüfusun yaklaşık yüzde 60'ının öngörülebilir gelecekte D-8'de yaşayacağını da belirtti. Ku Shaari, tüm Helal firmalarını bu göz kamaştıran potansiyelden en iyi şekilde yararlanmaya çağırdı.

“Cumhurbaşkanı: Üye Sayısı 8'den 20'ye Çıkarabilir”

Geçtiğimiz yıl İstanbul'da gerçekleşen D-8 (Developing 8 ya da Türkçe adıyla Gelişen Sekiz Ülke) Zirvesi'nde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkelerimiz arasındaki ticarette artık milli para birimlerimizi kullanmanın yolunu açabildiğimiz takdirde D-8 tarihinde bir devrime imza atmış olacağız" demiş ve açıklamasında şu detaylara yer vermişti: “Kur baskısı altında ekonomimizi eritmeye gerek yok. Bir takas odası kurulması için merkez bankaları bir araya gelmelidir. D-8 ülkeleri olarak toplantılara katılım düzeylerini artırmalı, çalışmaları, özel sektör kuruluşlarını da bu çalışmalara dahil etmeliyiz. Cumhurbaşkanları olarak D-8 Liderler Zirvesi'nin önemi iyi kavranmalı. Hepimiz D-8'e sahip çıkmalı, daha etkin, daha verimli, daha güçlü olması için azami gayret göstermeliyiz." Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca teşkilatın üye sayısını 8'den 20'ye çıkarabileceklerini açıklamıştı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 26.06.2018 14:41
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 25.3 ° / 16.6 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.