Diyetin Püf Noktaları

Günlük beslenmemize nasıl dikkat edeceğimize dair Diyetisyen Songül Doğan sağlıklı beslenmenin püf noktalarını Start Tv’ye anlattı.

Diyetin Püf Noktaları

 

 

Diyetin Püf Noktaları

 

Günlük beslenmemize nasıl dikkat edeceğimize dair Diyetisyen Songül Doğan sağlıklı beslenmenin püf noktalarını Start Tv’ye anlattı.

 

Günlük beslenmemize nasıl dikkat edeceğimize dair Diyetisyen Songül Doğan; sağlıklı beslenmenin püf noktalarını anlattı. Besin alımı azaldığından metabolizmamız yavaşlar ve bununla birlikte besin sıklığı artacağından vücudumuz kilo almaya daha yatkın hale gelir.

 

“Tam Tahıllı Ekmek Tüketilmelidir”

 

Sağlık problemleri yaşamamak adına düzenli ve dengeli beslenmek çok önemlidir.

Sabahları ailecek yaptığımız ilk kahvaltı hepimiz için önemlidir. Kahvaltılarda; hamur işleri, kızartmalar, şekerli ve yağlı yiyecekler tüketmek vücutta hazımsızlık, şişkinlik, gaz gibi problemler yaşayabiliriz. Bu problemleri yaşamamak adına yumurta, peynir, zeytin, domates, salatalık ve tam tahıllı ekmek tüketilmelidir.

 

“Ana Öğün Yerine, Ara Öğün Öneriyoruz”

 

Kahvaltı dışında öğle ve akşam öğünlerinde sebze ve protein ağırlıklı besinler tercih edilmelidir. Sabahları beslenmede en sık sorulan sorulardan biri ise tatlı yiyebilir miyiz? Normalde şerbetli tatlılar yerine daha hafif olan sütlü tatlıları öneriyoruz.

Baklava tüketirken özellikle porsiyon alımına dikkat edilerek, ana öğünlerle beraber değil ara öğünlerde tüketilmesi daha uygundur.

 

“Su Tüketimine Önem Vermeliyiz”

 

Tatlı tüketiminden sonra kan şekerini dengelemek adına süt, yoğurt, ayran, kefir gibi ürünler tüketebilmesini tavsiye ediyorum. Bir başka dikkat etmemiz gereken konu ise su tüketimidir. Gün boyunca yeterli sıvı alamadığımızdan vücudumuzun suya ihtiyacı artmaktadır. Bunun için günlük 2,5-3 litre arası su tüketilmesi gerekmektedir. Kısacası yediklerimizin porsiyonuna dikkat ederek, herkese sevdiklerinizle mutlu ve sağlıklı bir yaşam diliyorum dedi.

 

 

diyetisyen, sütlü tatlılar, sağlıklı beslenme, saglık, istanbul, esenyurt, beylikduzü, avcılar, gürpınar, taksim, turkey, seker hastalıgı, diyaliz, serbetli tatlılar, tatlı, baklava, soğuk baklava, son dakika, güncel haberler, gundem, akıl masası starttv, adom medya, katojenik diyet, diyetin Püf Noktaları,


Tarih: 14.05.2022 17:39
  • Perşembe 24.3 ° / 16.4 ° false
  • Cuma 24.9 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 26 ° / 16.3 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.