Doğru malzemeyi seçerek yangınları önleyin

25 Eylül-1 Ekim 2018 Yangından Korunma Haftası dolayısıyla Türkiye’nin en büyük gazbeton üreticilerinden AKG Gazbeton açıklama yaptı. Son zamanlarda karşımıza çıkan dış cephe yangınlarına büyük oranda standartlara göre seçilmeye

Doğru malzemeyi seçerek yangınları önleyin

Projelerde seçilen malzemeler ile yapılarda yanmaz cepheler oluşturulup, yangın esnasında olası can ve mal kayıplarının önüne geçmek mümkün. Ülkemizde yapıların yangın güvenliğini sağlamak için malzeme üreticilerine büyük görevler düşmektedir. Yangın karşısında malzemelerin tepkileri, standartlara uygunluğu dikkate alınmalı ve tüm malzemelerin hiç yanmaz olması hedeflenmelidir. AKG Gazbeton AR-GE Merkezi çalışmaları sonucunda A1 Sınıfı Hiç Yanmaz Isı Yalıtım Plağı Minepor kullanarak geliştirdiği Tek Katman Cephe Çözümleri sayesinde; binalarda standart ve yönetmelikler ile uyumlu, hiç yanmayan, ısı yalıtımlı cepheler oluşturarak, yangın güvenliği konusunda önemli bir eksikliği gidermiş oluyor. Binalarda dolgu duvarları hiç yanmaz AKG Gazbeton duvar blokları ile örüp, betonarme yüzeylerini Yanmaz Isı Yalıtım Plağı Minepor ile kaplayarak yangına dayanıklı cepheler oluşturulur. Bu sayede yangının yayılması önlenirken zehirli gaz salınımı da engellenmiş olur.

Yaşadığımız binalar yangına karşı güvenli mi?

AKG Gazbeton Genel Müdür Yardımcısı Sırrı Güvenç, 25 Eylül-1 Ekim ‘Yangından Korunma Haftası’ dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Sanayinin gelişimi, toplu yerleşim alanlarının çoğalması ile kişi başına tüketilen enerji miktarının artması Türkiye’de ve dünyada nitelikli yapı eksikliğini yeniden gündeme taşıdı. Son dönemde binalarda ve sanayi tesislerinde yaşanan ve çok ciddi ekonomik kayıplara yol açan yangınlar da ‘yaşadığımız binalar yangına karşı güvenli mi?’ sorusunu akıllara getirdi. Mevcut yönetmeliğimiz olan “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmeliğe” uyum, uygulama ve denetimde eksiklikler bulunmaktadır. Bu eksiklikler; söz konusu yangınların en büyük sebebi olarak değerlendirilmektedir. Piyasaya sunulan inşaat malzemelerinin yangına dayanımını ve yapılan inşaatların denetimi arttırılarak yangın güvenliği konusunda ciddi ilerleme sağlayabiliriz.” dedi.

Bilinçli tüketici yangına karşı güvenliğini sağlar

Özellikle tüketicilerin bilinçli olması gerektiğine dikkat çeken Güvenç, “yangın güvenliğine yapı malzemesi seçiminden başlamak gerekir. Büyük finansman ayırdığımız yapılarda, kendi güvenliğimizi düşünmeli ve büyük zararlara neden olabilecek her türlü riski minimuma indirme gayreti içinde olmalıyız. Bu yüzden yapılarda kullanılan malzemelerin yanmaz olmasına dikkat edilmesi zorunluluktur. Bilinçli bir bakış ile can ve mal güvenliği sağlanır, yangına neden olabilecek faktörler ortadan kaldırılır” şeklinde konuştu.

Minepor yanmaz özelliğiyle hayat kurtarıyor

Yenilikçi AR-GE anlayışı ile sektöründe ilkler arasında yer alan AKG Gazbeton’ un 2013 yılında pazara sunduğu ve aynı yıl içinde yılın ısı yalıtım ürünü seçilen Minepor, bor esaslı olması nedeniyle bina ömrü boyunca bütünlüğünü koruması ve A1 sınıfı hiç yanmaz olma özellikleriyle yapılarda can ve mal güvenliği sağlıyor. Gazbeton sektörünün karbon ayak izi belgeli ilk ısı yalıtım plağı Minepor, özellikle sürdürülebilir binalarda tercih ediliyor. Tavan, teras yalıtımının yanında, dış cephe yalıtımında kullanılan Minepor, hem ekonomik hem de çevre dostu özelliği sayesinde tüm binalara değer katıyor. Isıl iletkenlik değeri 0,05 W/mK olan Minepor, üstün yalıtım performansıyla eski ve yeni yapılara ısıl konfor kazandırıyor, enerji tasarrufu sağlıyor.

 

AKG Gazbeton Hakkında

Blok ve donatılı ürün grupları, Isı Yalıtım Plağı Minepor ve tamamlayıcı ürünleriyle AKG Gazbeton İşletmeleri, Türkiye’deki yaygın satış ve dağıtım ağının yanı sıra Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere otuza aşkın ülkeye ihracat yapıyor. Yapı malzemesi sektöründe ilk CE işaretini 2005 yılında alan AKG, 2015 yılında da Minepor Isı Yalıtım plağı ile Avrupa Teknik Değerlendirme Kurumu’nun ilk ETA belgesinin sahibi oldu. Yenilikçi AR-GE anlayışı ile sektörün ilkleri arasında yer alan AKG Gazbeton, Entegre Yönetim Sistemi kapsamında OHSAS 18001 iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi, ISO 9001 kalite yönetim sistemi ve ISO 14001 çevre yönetim sistemlerini uyguluyor. Çevreye, çalışana ve insana verdiği saygıyla yapı malzemesi sektörünün lider kurumu olan AKG Gazbeton, 1.750.000 metreküpe varan üretim kapasitesiyle Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlıyor. 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 27.09.2018 17:34
  • Cuma 21.6 ° / 14.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.4 ° / 13.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.