Döşemealtı'nda 115 kişi işe yerleştirildi

Döşemealtı Belediyesi bünyesindeki İşkur Ofisi, işverenler ile iş arayanlar arasında köprü görevi görüyor. Ofis, pandeminin yayıldığı ve tedbirlerin en üst düzeye çıktığı Mart ayından bugüne 115, Ocak ayından itibaren 165 kişi

Döşemealtı

İşverenler ile iş arayanlar arasında köprü vazifesi görerek, kentteki işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlamak amacıyla kurulan Döşemealtı Belediyesi İşkur Ofisi, çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

Ülkemizin en önemli sorunları arasında yer alan istihdam konusunda yoğun bir çalışma yürüten İşkur Ofisi'ne her gün onlarca kişi başvuru yapıyor. İşkur Ofisi'nde, kentte ve ilçe genelinde işçi arayan kurumlar bir havuzda toplanıyor. Ofis görevlileri, aranan iş ve işçi profiline uygun olarak özel sektörle başvuru sahibini görüştürüyor.

Döşemealtı Belediyesi İşkur Ofisi'ne 2017 yılı Mayıs ayından itibaren 3485'i kadın olmak üzere 6548 başvuru gerçekleştirildi. Başvuru gerçekleştiren ve firmalara yönlendirilen 998 kişi farklı sektörlerde istihdam edildi. Başvuru sahiplerinden çoğu özellikle Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalar ile turizm sektöründe sürekli işe yerleştirildi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ölümlere yol açan pandemi sürecinde de İşkur Ofisi personeli, firmalara ziyaretler gerçekleştirip, görüşmelerini sürdürdü. Döşemealtı'ndaki istihdamın artırılması adına firmaların işçi talepleri belirlenerek sisteme kaydedildi. Pandeminin etkisini sürdüğü bu yılın Ocak ayından günümüze İşkur Ofisine 421'i erkek olmak üzere 753 başvuru alındı. Firmalara yönlendirilen 165 kişi ise farklı sektörlerde istihdam edildi. Pandeminin ülkemizde yayıldığı ve tedbirlerin en üst düzeye çıktığı Mart ayından bugüne ise İşkur Ofisi'ne 429 başvuru gerçekleştirildi. Süreçte 115 kişinin istihdamına aracılık edildi.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Belediye olarak bizler sosyal belediyeciliğin gereği olan işsiz vatandaşımızın da iş sahibi olabilmesi için çalışıyoruz. Özellike pandemi sürecinde zor şartlar altında üretim yapan ve istihdama katkı sağlayan iş insanlarımıza ve özverili çalışmalarından dolayı personelimize teşekkür ediyorum" dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 13.08.2020 09:56
  • Perşembe 20.1 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.