“Engelsiz Antalya” için SivilAnT Paltformu’nda Bir Araya Geldi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Kamu, Sivil Toplum ve Akademik Camia

“Engelsiz Antalya” için SivilAnT Paltformu’nda Bir Araya Geldi

Antalya’nın AB destekli tek kent ağı Antalya Sivil Platformu (SivilAnT®) Projesi kapsamında düzenlenen “1’nci SivilAnT® Günleri” , ‘Engelsiz Antalya’ temasıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde, engellileri temsil eden STK’lar ile Kamu ve Akademik camiayı bir platformda buluşturdu.

Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, İl Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdür Vekili Abdullah Çalışkan, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Hüseyin Kurtay, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Süleyman Uysal, AB Başkanlığı Antalya Temas Noktası ve AB Uzmanı Selman Çetin, SivilAnT® Proje Paydaşı Belediyeler, Üniversiteler ve çeşitli engelli STK temsilcilerinden oluşan geniş yelpazeli bir katılımcı topluluğu etkinliklerde yerini aldı.

Engelli Eğitim Vakfı Antalya Şubesi ve Kepez Mevlana İlk Okulu işbirliği ile oluşturulan bedensel, görme, işitme ve zihinsel engelli çocuklar ile otistik ve down sendromluların görev aldığı mehter takımının programın başında sunduğu gösteri izleyicilerin beğenisini topladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından, Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Genel Sekreteri Mehmet KAHRAMANOĞULLARI ve Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi ve SivilAnT® Projesi Teknik Danışmanı Prof. Dr. Sibel Mehter AYKIN, SivilAnT® ve Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği hakkında bir sunum gerçekleştirdiler.

Sunumun ardından kürsüye gelen Antalya Vali Yardımcısı Yalçın SEZGİN 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nünde tüm engellilerin ve SivilAnT’ın yanında olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sunum ve protokol konuşmalarının ardından SİvilAnT® Projesi kapsamında düzenlenen ve bağımsız bir jüri tarafından değerlendirilerek belirlenen “Yılın Genç Gönüllüsü” , “Yılın Aktif Vatandaşı” ve “Yılın Bağışçısı” ödül ve berat törenine geçildi.

Kamu ve Akademik Camiadan 7 üyenin oluşturduğu bağımsız jüri berat almaya hak kazanan adaylar ve berat alma gerekçelerini açıkladı. Buna göre;

Yılın Genç Gönüllüsü; Lise yıllarından başlayarak bu güne kadar hiç ara vermeden dezavantajlı grupların ihtiyaçlarının karşılanmasında karşılık gözetmeksizin çalışan, Akdeniz Üniversitesi Yüksek Lisans Öğrencisi Süleyman Bahçe oldu.  Bahçe’nin ödülünü Döşemealtı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Murat Altun verdi.

Yılın Aktif Vatandaşı; Görev yaptığı bölgedeki sorunları tespit edip, görev tanımıyla sınırlı

kalmaksızın inisiyatif alarak sorunların her birine çözüm üretme noktasında aktif çalışmalar yürüten, Antalya Müftülüğü Engelli Birimi Koordinatörü ve İsmet Yüze Camii İmam Hatibi Hasan KOÇ,

Yılın Bağışçısı; Görme engelli bireylerin yaşama hazırlanabilmeleri için özel eğitim alabilecekleri bir rehabilitasyon merkezi yaptıran ve çok sayıda görme engellinin hizmet aldığı bu merkezi görme engelliler yararına bağışlayan, Ayşe Sıdıka Nalbant ödül ve berat almaya hak kazandılar.

Programın ikinci bölümünde “Engelsiz Antalya” temasıyla gerçekleştirilen panelde, ilgili STK, Kamu ve Akademi temsilcileri bir araya gelerek engellilerin fiziksel, sosyal, ekonomik ve kültürel çevreye, sağlık ve eğitim hizmetlerine, bilgiye ve iletişime erişimlerinin, sağlanmasına yönelik yaşanılan sorunları masaya yatırdılar.

Programın öğleden sonraki bölümünde engelli, akademisyen ve kamu temsilcilerinin katılımlarıyla birbirinden bağımsız olarak oluşturulan çalışma gruplarında, engellilerin erişilebilirlik sorunlarına yönelik yenilikçi çözümlerin tartışıldığı atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Program, katılımcıların çözüm önerilerini içeren sunumlarıyla son buldu.

Yürütücülüğünü Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği’nin ve Eş-başvuran kurumun Büyük Hedef Kültür Sanat Spor ve Gençlik Kulübü Derneğinin yaptığı Antalya Sivil Platformu Projesi (SivilAnT®) “Kamu ve STK’lar Arasında İşbirliğinin Güçlendirilmesi için Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı” kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse ediliyor.

SivilAnT® Platformu Projesinin paydaşları arasında Antalya Valiliği, Akdeniz Üniversitesi, Alanya Alaattin Keykubat Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, Antalya Büyükşehir, Muratpaşa ve  Döşemealtı Belediyelerinin yanı sıra farklı kesimleri temsil eden Dernek ve Vakıflar; Antalya Gazeteciler Cemiyeti - AGC, Antalya Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı-ANTÇEV, Anadolu ve Ortadoğu Uluslararası Dostluk Derneği – AMEİFA, Batı Akdeniz Çölyak Derneği, Efem Akdeniz Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği – POYD, Türkiye Gençlik Vakfı Antalya Temsilciliği – TÜGVA ve Hayat Sahnesi Derneği yer almaktadır.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 09.12.2019 23:03
  • Perşembe 20.1 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.