Fark yaratan bir proje

Rockwell Automation ile RAM Elettronica’dan fark yaratan bir proje

Fark yaratan bir proje

Harici yazılımla 5 üretim tesisi tek bir platformdan yönetiliyor

 

Elektrikli tesis sektöründe çalışan İtalyan şirket RAM Elettronica ve endüstriyel otomasyon sistemlerinin küresel lideri Rockwell Automation arasında 22 yıl önce başlayan iş birliği son olarak İtalya’da un değirmenlerinin önde gelen bir üreticisinin büyük modernizasyon projesiyle daha da güçleniyor. RAM Elettronica’nın uzmanlığı ve Rockwell Automation’ın teknoloji mükemmelliğini buluşturan proje ülke genelindeki beş entegre sahanın uzaktan kontrolüne imkan tanıyor.

 

Endüstriyel otomasyon çözümlerinde fark yaratan Rockwell Automation, değirmen ve makarna sektöründeki orta ila büyük ölçekli İtalyan şirketlerinin yüzde 85’ini destekleyen RAM Elettronica ile yeni bir iş birliğine imza attı. Bu kapsamda RAM Elettronica desteği ile Rockwell Automation teknolojisi kullanılarak geliştiren proje, un değirmenlerinin önde gelen bir üreticisinin İtalya’nın çeşitli bölgelerinde bulunan beş tesisinin tümünün performansını izlemek ve tek bir kontrol odasından yönetilebilmesine odaklanıyor. Proje ile tesislerin genel üretim verimliliğini artırmak için ayrıntılı analizler gerçekleştiriliyor.

 

“Standart olmayan çözümleri için Rockwell Automation ile çalıştık”

Öğütme ve makarna sektörü için otomatik sistemler ve ekipmanlarla ilgilendiklerini aktaran RAM Elettronica Teknik Yöneticisi ve Satış Müdürü Riccardo Scarcelli, orta ve büyük ölçekli İtalyan şirketlerine otomasyon projeleri sağladıklarını, gıda alanında deneyim kazandıklarını kaydetti. Bir kontrol sisteminden beş üretim sahasının kontrol edilmesine olanak tanıyan yeni projeye ilişkin konuşan Riccardo Scarcelli, “ RAM Elettronica ve Rockwell Automation arasındaki ilişki, 2000’lerin başında başladı. Kısa süre önce bu uzun süreli işbirliği, un değirmenlerinin önde gelen bir üreticisinin büyük modernizasyon projesiyle güçlendi. Başarılı pilot proje, daha sonra ülke genelindeki beş entegre sahaya uygulandı. Müşterinin esas endişelerinden biri, standart hale gelmemiş bir çözüme yatırım yapmalarıydı. Bu nedenle yalnızca Rockwell Automation teknolojisini kullanmaya karar verdik. Rockwell Automation’in modern PlantPAx® DCS üst düzey kitaplıklarını kullanan kontrol ve denetim yazılımı geliştirdik. Bu kitaplıklar, tüm sahalardaki tüm kullanıcılar ve proses ölçümleri için aynı kontrol, izleme ve denetim teknolojisini standartlaştırma olanağı sağladı. Aynı zamanda, IEC 62443-3-3 standardının fonksiyonel gereksinimleriyle uyumlu bir güvenlik yaklaşımını garanti etti” dedi.

 

“Yazılım sayesinde ilave bir kod geliştirmeye ihtiyaç duyulmuyor”

Tesislerde hem yazılım içeriği hem de donanım açısından dünya standartlarında kontrol cihazlarının kullanıldığının altını çizen RAM Elettronica Teknik Yöneticisi ve Satış Müdürü Riccardo Scarcelli konuşmasına şöyle devam etti: “ Tüm verileri yönetmek için tek bir platform kullanmak, müşterinin harici yazılımla beş sahada analiz yapabilmesini sağlıyor.  Bu amaçla FactoryTalk View’da bulunan Historian araçlarını kullanarak gerekli veri toplama işlemlerini zamanında yapabiliyoruz. Sonuç olarak tüm tesis denetim, geçmiş inceleme ve veri toplama operasyonları Rockwell Automation yazılım paketini kullanıyor ve ilave bir kod geliştirmeye ihtiyaç duymuyor. Tüm verileri, kontrol ve görselleştirme kaynaklarını merkezileştirme hedefinin bir parçası olarak RAM Elettronica, yeni ince istemci İnsan Makine Arayüzü ve mobil cihazlarında birden çok uygulama örneğini görselleştirmek için Rockwell Automation çözümü uyguluyor. Amaç, operatörlerin çeşitli fabrika bilgi sistemlerindeki verilere ve prosedürlere tam erişimi olmasını sağlamak. Bu da, örneğin bir sorumlu değirmen çalışanının tabletle çeşitli alanlarda dolaşarak, hepsi ThinManager platformunda gösterilecek şekilde, varlık performansı ve zamanlanmış bakım prosedürleri hakkında bağlamsal bilgiler almasını sağlıyor.”

 

“Bu başarı, Rockwell Automation ile uzun süreli iş birliğine dayanıyor”

Projenin esas hedefinin sürekli çalışan sorunsuz bir sistem yaratmak olduğuna dikkati çeken Riccardo Scarcelli, “Günümüzde esas sorun, müşterilerin ve sistem entegratörlerinin genelde ‘kopyala ve yapıştır’ yaklaşımını kullanması ve bu nedenle yeni bir marka seçmekten kaçınmaları. Biz, bunu yapmak yerine sıfırdan başladık. Projeyi bir bütün olarak düşündük ve daha öncede söylediğim gibi yalnızca Rockwell Automation teknolojisini kullanarak geliştirdik. Bu da başarılı olmamızı sağladı. Son müşteri artık İtalya’nın çeşitli bölgelerinde bulunan beş tesisinin tümünün performansını izlemek için tek bir kontrol odasına sahip ve daha iyi kararlar almayı desteklemek ve tesislerin genel üretim verimliliğini artırmak için ayrıntılı analizler gerçekleştirebiliyor. Bu başarı, uzun süreli kazandıran iş birliğine dayanıyor ve günümüzde, yeni ve daha zorlu projelerin de yolunu açan RAM Elettronica’nın geliştirdiği derinlemesine uzmanlık ile Rockwell Automation’ın teknolojik mükemmelliğinin kombinasyonu sayesinde yeni gücüne kavuşuyor” diye konuştu.

 

Rockwell Automation Hakkında:

Rockwell Automation, Inc. (NYSE: ROK), endüstriyel otomasyon ve dijital dönüşüm alanında global lider konumundadır. İnsanın hayal gücünü teknolojinin potansiyeli ile bir araya getirerek mümkün olanın ötesine geçiyor ve bu süreçte dünyayı daha verimli ve sürdürülebilir hâle getiriyoruz. Milwaukee, Wisconsin merkezli Rockwell Automation olarak, 100’ü aşkın ülkede müşterilerimize hizmet verme amacına derinden bağlı yaklaşık 24.500 sorun çözme uzmanına istihdam sağlıyoruz. Endüstriyel kurumlar genelinde The Connected Enterprise’ı nasıl hayata geçirdiğimiz konusunda daha fazla bilgi edinmek için www.rockwellautomation.com adresini ziyaret edin.


Tarih: 22.04.2022 02:22
  • Perşembe 24.3 ° / 16.4 ° false
  • Cuma 24.9 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 26 ° / 16.3 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.