Gençlik bir hazinedir

Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Esma Erten, ömrün en değerli kısmının gençlik dönemi olduğunu belirterek bu dönemin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Gençlik bir hazinedir

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Esma Erten, toplumun gençliğin enerjisine ihtiyacı olduğunu belirtti.

Giresun Müftülüğü’nce Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen konferansa katılan Daire Başkanı Erten, gençlerin tecrübe ve nasihatlerden istifade ederek kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri gerektiğini söyledi.

İslam dininin, vazettiği inancın ve ahlaki değerlerin idrak edilmesi için nasihati asli bir yöntem olarak belirlediğini ifade eden Erten, “Lokman’ın (a.s.) oğluna öğt verirken kullandığı ifadeler, âlimlerin sıklıkla başvurduğu nasihat yönteminin doğmasına zemin hazırlamıştır. ‘Ey oğul’ nidalı nasihatname ve pendnameler insanın olgunlaşması, kemale ermesi yönnde bir amaç taşır. Bu hitap öncelikle gençlere ve gelecek nesillere seslenir. Çnk insanlar, doğruluğundan emin oldukları değerlerin, sonraki nesiller tarafından da benimsenmesini isterler” dedi.

Gençlerin toplumsal sorumluluklarına da dikkat çeken Erten, “Genç insanın kendine karşı sorumlulukları arasında fiziksel olduğu kadar manevi öz bakım ve dini hayata önem vermesi yer alır. Ailesine olan vefa duygusuyla başarıya odaklanan genç, milleti için ise hangi mesleği seçerse seçsin fedakarlıkla en iyi hizmeti sunar. Ümmete karşı kardeşliğin en iyi örneğini sergileyen gencin insanlığa karşı ise hilkatte eş olması sebebiyle sorumlulukları vardır” ifadelerini kullandı.

Konferansa uzman vaiz Gülay Ayar, vaiz Fatma Albayrak ve Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri katıldılar. Program sonunda bir öğrenci tarafından Erten’e karanfil takdim edildi. Erten daha sonra Sevgili Peygamberimiz için hazırlanan anı defterine duygu ve düşüncelerini yazdı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Anahtar Kelimeler: Gençlik bir hazinedir
Tarih: 21.11.2018 12:33
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 25.3 ° / 16.6 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.