Giresun Müftüsü Muhittin Oral’dan Ramazan Ayı mesajı

İl Müftüsü Muhittin Oral, rahmet, mağfiret ve bereket iklimi olan Ramazan-ı Şerif’e kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek tüm Müslümanların imsakın bereketinden, iftarın sevincinden, teravihin birlik ve beraberliğinden, mu

Giresun Müftüsü Muhittin Oral’dan Ramazan Ayı mesajı

Giresun Müftüsü Muhittin Oral, Ramazan Ayı münasebetiyle mesaj yayınladı. Oral, mesajında rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olan Ramazan Ayına erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Ramazan Ayı’nda Kur’an-ı Kerim’le, oruçla, fıtır sadakasıyla, zekâtla ruhların arındırılıp, Cenab-ı Hakk’a yakınlaşma gayreti gösterilmesi gerektiğini ifade eden İl Müftüsü Muhittin Oral, “Diyanet İşleri Başkalığımız her yıl Ramazan ayında bireysel ve toplumsal hayatımıza ışık tutan önemli bir değeri kamuoyunun gündemine taşımaktadır. Bu bağlamda bu yılın Ramazan teması ‘Ramazan ve İnfak’ olarak belirlenmiştir. Bu tema Ramazan ayı boyunca etraflı bir şekilde ele alınarak toplumumuzda bir duyarlılık oluşturulması hedeflenmektedir. Ramazan Ayı, zekat ve fitrenin dışında infakı da kapsamaktadır. Ramazan’ın rahmet ikliminin müminlerin gönüllerini ülfet ve muhabbet içerisinde birbirine bağlaması için tüm inananları infak etmeye davet ediyoruz. Malı temizleyip bereketlendiren ibadetler, mal sevgisinin gönülleri işgal etmesine fırsat vermeden yapılan her infak, alınan her hayır duası sahibi için ahirette af, rahmet ve esenlik vesilesidir. İnfakla ilgili duyarlılığımızı artırmalı, iyilikte yarışmalıyız.

Bu vesile ile İslam âleminin, aziz vatandaşlarımızın ve değerli hemşerilerimizin mübarek Ramazan Ayını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim.”


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 09.05.2019 00:57
  • Perşembe 20.1 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.