Gönüllü Turizm Elçileri Öğrenciler Sahaya Çıktı…

Fatih Belediyesi tarafından Fatih'in tarihi ve kültürel noktalarını ziyaret eden turistlere yardımcı olmak amacıyla başlattığı Gönüllü Turizm Elçileri Projesi, 9’uncu kez start aldı. Yaklaşık 2 bin öğrencinin başvurduğu projede ya

Gönüllü Turizm Elçileri Öğrenciler Sahaya Çıktı…

Ayasofya Meydanı’nda düzenlenen törene Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, Ak Parti Fatih İlçe Başkanı Orhan Narin, İTO Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Yaşik,  Ayasofya Müze Müdürü Hayrullah Cengiz, Başkan Yardımcıları, turizm elçileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Başkan Hasan Suver, projeyle dünyanın dört bir yanından Tarihi Yarımada Fatih’i ziyarete gelen turistlere yardımcı olmayı amaçladıklarını ifade etti. Türkiye’nin turizm alanında önemli bir potansiyeli olduğunu belirten Suver, gençlerin görevinin oldukça önemli olduğuna dikkat çekti. Ardından 2 bin öğrenci arasından seçilerek yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olan 450 öğrenci turistlere yardımcı olmak amacıyla görev yerlerine hareket etti. 

 

“Gönüllü Elçiler önceden yazılı bir sınava tabi tutuluyor”

 

Fatih'in görülmesi gereken birçok tarihi güzelliğe ev sahipliği yaptığını bu noktada projenin turistlere yardımcı olmak adına önemli olduğunu ifade eden Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, “ Gönüllü Turizm Elçilerimiz önceden yazılı bir sınava tabi tutuluyor. Sonra mülakattan geçirilerek gündelik hayatta konuşulabilecek düzeyde bir dil seviyesi tespit ediliyor. Ardından tarihi yarımada gezdiriliyor ve her eserle ilgili bilgi veriliyor. Dolayısıyla gönüllülerimiz hem kültür tarihi bakımından bir bilgi düzeyine erişmiş, hem de dillerini geliştirme fırsatı da yakalamış oluyorlar. Almanca, Arapça, İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Çince, İtalyanca, Rusça, Korece, Japonca, dillerini biliyorlar. Gönüllüler Eylül’ün başına kadar hizmet verecek” dedi.

 

Yaşları 14 ile 30 arasında değişen lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan turizm elçileri Sultanahmet, Ayasofya, Yerebatan, Divanyolu,  Kapalıçarşı ve Eminönü olmak üzere toplam 6 bölgede görev alacak. Üzerlerinde "Ask Me/Bana Sor" yazılı giysiler bulunan turizm elçileri İngilizce, Almanca, Arapça, İspanyolca, Fransızca, Rusça, Korece, Japonca, İtalyanca,  Çince dillerinde turistlere yardımcı olacaklar. Proje kapsamında görev yapan öğrenciler 8 Eylül Cuma gününe kadar turistlerle buluşacak.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 06.07.2018 16:20
  • Perşembe 24.3 ° / 16.4 ° false
  • Cuma 24.9 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 26 ° / 16.3 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.