Hayırlı evlat gibisin, UŞAK

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı Kovid-19 risk değerlendirme haritasında, mavi renkle tanımlanan düşük riskli iller arasında Uşak batıda bu renkteki tek il oldu. Haritada İç Ege'de adeta nazar boncuğu gibi parlayan tek il Uşak'ın i

Hayırlı evlat gibisin, UŞAK

Sağlık Bakanlığının yayınladığı Riskli iller haritasın da İç Ege'de adeta nazar boncuğu gibi parlayan tek il Uşak'ın ise 'düşük riskli' mavi renkte yer alması sosyal medyada gündem oldu.Bu başarıda büyük payı olan kentin yöneticileri süreci anlattı. Uşak'ı alınan tedbirler sayesinde düşük riskli kentler arasına soktukları için mutlu olduğunu söyleyen Uşak Valisi Funda Kocabıyık, "Öncelikle tüm duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kocabıyık; “Ayrıca bu süreçte özverili çalışmalarından dolayı sağlık görevlilerine, güvenlik güçlerine, çalışmalarını sürdüren tüm ekiplerimize minnettarım. İlimizde azalan vaka sayılarında tekrar artış yaşanmaması için aynı duyarlılıkla rehavete kapılmadan maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uymaya devam edelim" diye konuştu.

 

Hükümetin aldığı kararlar ışığında hem belediye hem de sağlık personeliyle fedakarca çalışıp, özveriyle mücadele ettiklerini belirten Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, "Vatandaşlarımız da bu mücadelede bizlerin yanında oldu. 'Panik yok önlem var' sloganıyla çıktığımız bu yolda özellikle dezenfektan konusunu çok önemsedik. Otobüs duraklarının yakınına yerleştirdiğimiz hijyen noktaları sayesinde vatandaşımızın her an dezenfektana ulaşılmasını sağladık. Kamu kurum ve kuruluşlarında, tüm sağlık ocaklarında dezenfekte çalışması yaptık.Vatandaşın bulunduğu toplu alanlarda riski en aza indirdik. Adım atılan her yeri temiz tutmaya şehrimizin ve ülkemizin bir an önce sağlıklı günlere kavuşmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

 

İşbirliği için de çalışıldı

Düşük riskli iller arasında yer alan Uşak'ta, vatandaşlar, kontrollü normalleşme sürecinin mutluluğunu yaşıyor. Kentte bazı kısıtlamaların kaldırılmasının ardından vatandaşlar, cadde ve sokaklarda yürüyüş yaptı, restoran ve kafelere gitti.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, denetimlerini sürdürerek vatandaşları kurallara riayet etmeleri ve rehavete kapılmamaları konusunda uyardı. Kısıtlamaların kalkmasıyla arkadaşlarıyla dışarı çıktığını kaydeden 19 yaşındaki Cüneyt Aydın da rehavete kapılmadan, tedbirlere uyarak bu günleri tamamen atlatmayı hedeflediklerini belirtti.

Haftalık yaklaşık 60 vakanın görüldüğü Uşak'ın İl Sağlık Müdürü Sedat Kavas, "Başarıda en büyük etkenlerden biri ildeki bütünlük. Valisiyle, diğer yönetici pozisyonundaki arkadaşlarımızla, sağlık çalışanlarımızla bir bütünlük oldu. Ticaret odası, sanayi odası, organize sanayi... Vakalar arttığında, araç ihtiyacı olduğunda aynı gün araç gönderdiler. Aşılama oranımız da şu anda Türkiye ortalamasının üzerinde. Bu da başarıyı etkilemiş olabilir. İlk günden itibaren aşıya bir rağbet oldu. Biz de evde olsun, sağlık kuruluşlarımızda olsun aşıları yaptık Aile hekimlerimizin çok büyük katkıları oldu. Hastaları takip ettiler. Onlara ve tüm sağlık çalışanlarımıza şükran borçluyuz. Herhalde birçok etken bir araya gelince başarı da kendiliğinden geliyor” dedi.

Aşılama oranının yaş gruplarında yüzde 65'i geçtiği bilgisini veren Kavas, şöyle devam etti.  "Uşak insanı hareketli, ancak insanımız kendisini korumayı başarıyor. İlimiz mesken dışı maske zorunluluğu kararını en erken alan illerden birisi. Bu da farkındalığı artırdı. Uşak'ta vatandaşımızın maskeye uyumu yüzde 100. Çarşıya pazara çıktığınızda maskesiz insan göremiyorsunuz. Burada sağlık çalışanlarımızın gerçekten olağanüstü gayretleri oldu” dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 03.03.2021 09:36
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 25.3 ° / 16.6 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.