Hüseyin Baş: Cumhuriyet en büyük değerdir

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajında, Cumhuriyetin bir kişiye ya da bir zümreye değil, egemenliğin millete ait olduğu bir dönemin başlangıcı olduğuna dikkat çeken Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hü

Hüseyin Baş: Cumhuriyet en büyük değerdir

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle yazılı bir kutlama mesajı yayımlayan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, “Cumhuriyet Atatürk tarafından Türk milletine sunulmuş, kıymeti bilinmesi gereken büyük bir değerdir” dedi. Cumhuriyet’in türlü türlü yokluklar içerisinde verilen var olma mücadelesinden kutlu bir zaferle çıkmanın adı olduğuna dikkat çeken BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında şunları kaydetti: ”Cumhuriyet, yokluklar içerisinde verilen var olma mücadelesinden kutlu bir zaferle çıkmanın adıdır. Şanlı bir zafere imza atan şehitlerimizin kanı ile sulanmış bu topraklarda Türkiye Cumhuriyeti Devleti tam 97 yıl önce bugün kuruldu. Cumhuriyet sadece yönetim değişikliği değil, küllerinden doğan bir medeniyetin ilanıdır. Can, mal, namus din ve vicdan emniyetinin doyasıya yaşandığı bir iklimin de şifresidir. Yedi düveli savaş meydanında dize getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman Türk milleti için Cumhuriyet yepyeni bir sayfadır. Bu sayfa bir kişiye ya da bir zümreye değil, egemenliğin topyekûn millete ait olduğu yeni bir dönemin başlangıcıdır.”

 

 

Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatalım

Cumhuriyetin 7’den 70’e tüm Türk milletine Atatürk tarafından verilmiş çok büyük bir değer olduğuna 29 Ekim mesajında vurgu yapan Bağımsız Türkiye Partisi lideri Hüseyin Baş, “Cumhuriyet, Kurtuluş Savaşı boyunca bütün varlığını ortaya koyan ve hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Türk milletine Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından verilmiş en güzel ve en büyük değerdir. Milletimizin büyük fedakârlıklar ortaya koyarak kazandığı bağımsızlık mücadelesi sonucunda elde ettiğimiz Cumhuriyetin kıymetini bilelim ve sonsuza kadar yaşatalım” dedi.

 

Gençlik ve Cumhuriyet ayrılmaz bir bütündür

Cumhuriyetin güçlü ve çağın gerektirdiği bilgi ve eğitimle donatılmış olan bir gençliğin omuzlarında ayakta kalabileceğinin altını çizen BTP Genel Başkanı Baş, “Eşsiz komutan ve büyük önder Atatürk’ün liderliğinde inşa edilen Cumhuriyetimiz Türk milletinin bir başarısıdır. Bu cumhuriyetin bekçisi ve devam ettirecek olanlar ise pırıl pırıl gençlerimizdir. Gençlerimize sahip çıkmak Bağımsız Türkiye Partisi olarak bizlerin asli görevidir. Çünkü Cumhuriyet ile gençlik ayrılmaz bir bütündür. Gençlerimiz var ise Cumhuriyet var olacaktır. Gençleri güçlü ve çağın gerektirdiği bilgi ve eğitimle donatılmış olan Cumhuriyet asla yıkılmayacak ve dimdik ayakta kalacaktır. Cumhuriyete sahip çıkmak, gençlerimize sahip çıkmaktır. Gençlerimize sahip çıkmak Cumhuriyetimize sahip çıkmaktır” ifadelerini kullandı.

 

 

Bayraksız ev kalmasın

Prof. Dr. Haydar Baş’ın 29 Ekim cumhuriyet Bayramlarını meydanlarda coşkuyla kutlanmasını istediğini hatırlatan BTP lideri Hüseyin Baş, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Merhum Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş, Cumhuriyet Bayramı’nı davul-zurna ile horon-halayla her yıl meydanlarda kutlar. İlk meydana inen de kendisi olurdu. Bizler de meydanlarda kutlama arzusundaydık. Fakat Dünyanın ve ülkemizin yaşadığı pandemi sebebi ile meydanlarda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşayamasak da ay yıldızlı bayraklarımızla evlerimizi, işyerlerimizi gelincik tarlasına çevirelim. Prof. Dr. Haydar Baş’ın "Siz evlerinize bayraklarınızı asmazsanız, başka milletler gelip bayraklarını sizin evlerinize asar" şeklindeki sözlerini unutmayalım. Türk bayrağı, Cumhuriyet ve Atatürk, bağımsızlığımızın olduğu kadar birliğimizin de temel harçlarıdır. Bu değerlerin kıymetini zor günlerden geçen ülkemizde her zamankinden daha çok bilmeliyiz.

 

Milli mücadele ruhuna ihtiyacımız var

Cumhuriyet Bayramı mesajında birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekmeyi de ihmal etmeyen BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Kurtuluş Savaşı döneminde milletçe ortaya koyulan birlik ve beraberlik ruhuna bugün de ihtiyaç olduğunu söyledi. BTP Genel Başkanı Baş, “97. yıl önce bugün büyük fedakârlıklarla kurulan Cumhuriyetimizin bayramını kutladığımız bu günde, devlet ve millet olarak içte ve dışta yaşadığımız gelişmeleri doğru bir perspektiften okumamız ve idrak etmemiz, varlığımız ve geleceğimiz adına şarttır. Milli mücadele döneminde milletçe ortaya koyduğumuz birlik ve beraberlik ruhunu, bugün de milletçe ortaya koymalıyız. Zira ülkemiz içte ve dışta çok ağır tehditlerle yüzleşmektedir. Vatanımızı tehdit eden bu badirelere karşı dimdik ayakta kalabilmek için devlet ve milletçe inanç ve birlik mayamız olan Ehl-i Beyt anlayışında ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk sevgisinde kenetlenmekten başka çaremiz yoktur. Milleti ile bir ve beraber olacak devletimizin, yine milletinden alacağı güçle her meseleyi çözüme kavuşturacağına inancım tamdır. Bu milli birlik, bugün 4 milyardan fazla insanın yaşadığı 150 ülkede formülleri hayata geçirilen merhum Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş’ın tezi Milli Ekonomi Modeli’nin uygulanması ile kazandırılacak ekonomik güç ile taçlandırıldığı takdirde Türkiye, Atatürk döneminde olduğu gibi lider ülke konumuna hızla yükselecektir. 'Bağımsızlık benim karakterimdir' diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin 97. yıl dönümünü kutluyor, Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Bu umut ve azimle, yüce Türk milletinin Cumhuriyet Bayramı'nı kutlar, sağlık, başarı, huzur ve esenlikler dilerim" dedi. 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 01.11.2020 17:58
  • Salı 21.2 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.2 ° / 12.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 14.6 ° / 10.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.