İdeali olan genç istikamet üzeredir

İl Müftü Yardımcısı İbrahim Memiş, ak sütün içerisindeki ak kılı seçebilecek nitelikte şuurlu bir gençliğe ihtiyaç olduğunu belirterek gençlere önemli görevler düştüğünü ifade etti.

İdeali olan genç istikamet üzeredir

Giresun Müftü Yardımcısı İbrahim Memiş, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Seyyid Vakkas Öğrenci Yurdu’nda öğrencilere konferans verdi.

“Peygamberimiz ve Gençlik” temasıyla başlayan Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle gerçekleştirilen programa öğrenciler ilgi gösterdiler.

Müftü Yardımcısı Memiş, İslam dininin gençliğe ve gençlerin eğitimine verdiği öneme değinerek, “Allah Rasulü gençlerin samimi ve ihlaslı bir şekilde olmalarını, dünya kaygılarını değil Allah’ın emirlerini üstün tutmalarını istiyor. Günde 5 vakit namazımızı eda ediyorsak, Ramazan ayında orucumuzu tutuyorsak, derslerimizi yapıp hocalarımıza saygıda kusur etmiyorsak, arkadaşlarımızla olan münasebetlerimizde huzuru, barışı ve saygıyı esas alıyorsak Peygamber Efendimizin sünnetine tabii oluyoruz demektir” ifadelerini kullandı.

Gençlerin görevinin kendilerini en iyi şekilde yetiştirmek olduğunu belirten Memiş şunlara yer verdi, “Kendinizi bu yaşlarda bir dava, bir ideal üzerine yetiştirirseniz yarınlarınızda bu sizin hayatınızın gerçeği olur. Allah ve Rasulunün istediği, vatanın sizden beklediği şekilde kendinize bir istikamet belirlemiş olursunuz. Sizlerde yarın inşallah diğer gençlere örnek olursunuz.”

 

 

KYK İl Müdürü Fethi Elmas, manevi danışmanlar Nejat Demir, Abdullah Beyaz, İmam Hatip Osman Öztürk ve üniversiteli öğrencilerin katıldığı konferans soru cevap bölümüyle tamamlandı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 20.11.2018 16:31
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 25.3 ° / 16.6 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.