İmar Barışında Çarpıcı Detaylar !...

İmar barışı başvuruları 1.8 milyonu aşmış durumda. İstanbul ve İzmir’den yoğun başvurunun yapıldığı imar barışında Konya, Bursa ve Kocaeli illerinden de büyük ilgi var.

İmar Barışında Çarpıcı Detaylar !...

imar barışına başvuru sürecinde bir aylık veriler ortaya çıkmaya başladı. Edinilen bilgilere göre, 13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen düzenleme kapsamında Yapı Kayıt Belgesi için Türkiye  1.8 milyon başvuru yapıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği barış için başvurular 8 Haziran'da başlamıştı.

En çok başvuru yapılan illerin başında ise kaçak yapıların büyük bölümünün bulunduğu İstanbulgeldi. Yaklaşık 2 milyon kaçak bina bulunan şehirde şu ana kadar 330 bin başvuru yapıldı. İmar Barışı'ndan elde edilecek gelir, genel bütçeye aktarılacak. Şehirlerin yeniden imarını düzenlemek için kullanılacak. İmar Barışı'ndan 31 Aralık 2017'den önce yapılmış yapılar faydalanıyor. Müracaatlar 31 Ekim'e kadar yapılacak. İmar Barışı bedeli ise 31 Aralık 2018'e kadar ödenebilecek. Tebliğle gerektiği durumlarda Bakanlar Kurulu başvuru ve ödeme süresini 1 yıla kadar uzatabilecek.

Müracaatta Ne Tür Belgeler Gerekiyor?
- E-devlet şifresi
- Geçerli bir cep telefonu numarası
- Geçerli bir e-posta adresi
- Beyan edilecek yapının adresi
- Tapusu varsa ada ve parsel bilgileri
- Toplam inşaat alanı, konutların ve ticari birimlerin ayrı ayrı toplam alanları (metrekare)
- Yapıdaki konut ve ticari birim sayısı
- Arsa/arazinin emlak vergisi birim değeri
- Yapının bulunduğu arsanın alanı. Varsa tapudaki alan yoksa beyan edilecek alan (Metrekare)
- Yapı sınıfı (Sistemin sunacağı seçeneklerden seçilecek)
- İmar mevzuatına aykırılığın tarif edilmesi
- Yapıyı gösteren ve ayrılık kısmını gösteren birer adet fotoğraf.


Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yaylalardaki kaçak yapı sahipleri için çıkan İmar Barışı 4 bini aşkın kaçak yapı sahibini harekete geçirdi. Yayla sakinleri, barıştan yararlanmak için sıraya girdi. Vatandaşlar, "İmar affı bizi kafa olarak rahatlattı. En azından biri bir şey dediği zaman arkamızda devlet var" diyor..


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 03.07.2018 11:46
  • Perşembe 23.2 ° / 15 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 14.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.4 ° / 13.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.