İslam güzel ahlaktır

İl Vaizi Akif Yazar, gençlerin başarı ve enerjilerini hakikat mecrasında güzel ahlakla buluşturarak yeryüzünde iyiliğin hakim kılınması için çalışması gerektiğini ifade etti.

İslam güzel ahlaktır

Giresun Müftülüğü İl Vaizi Akif Yazar, toplumun imarı, geleceğin inşası için gençliğin doğru adımlarla istikamet üzere olması gerektiğini belirtti.

İl Vaizi Yazar Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında ortaokul ve liselerde konferanslar gerçekleştirdi.

Gençliğin bulunmaz bir nimet ve emanet olduğunu ifade eden Yazar, “Gençler heyecan ve enerjinizi hayra anahtar, kötülüklere karşı ise kilit yapın. Fıtrattan ayrılmadan hırçınlıkları törpüleyip, zorluklar karşısında Allah’a sığının. Sevgili Peygamberimizin hadisi şerifleri rehberliğinde ‘Bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle düzeltin, gücünüz yetmezse dilinizle ihtar edin, ona da gücünüz yetmezse kalben buğzedin bu da imanın en zayıf halidir’ her zaman iyiliğin savunucusu olun.

Efendimiz, yine başka bir hadisi şeriflerinde ‘Kişi arkadaşının dini üzeredir. Öyleyse her biriniz kiminle arkadaşlık ettiğine dikkat etsin’ buyurmuştur. Sizlerde arkadaşlarınızın size her alanda katkı sağlayacak nitelikte olmasına dikkat edin” ifadelerine yer verdi.

İl Vaizi Yazar Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda, Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nde, Mimar Sinan Anadolu Lisesi’nde konferanslar verdi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Anahtar Kelimeler: İslam güzel ahlaktır
Tarih: 29.11.2018 09:47
  • Cuma 21.6 ° / 14.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.4 ° / 13.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.