Kadınlar Ne İster?....

En çok istenilen hediyeler de teknolojik ürünler ile küçük ev aletleri.

Kadınlar Ne İster?....

Kadınlar, Anneler Günü’nde Hediye Ne İster?

Avantajix.com’un Anneler Günü dolayısıyla yaptığı araştırmada, annelerin yarısına yakınının hediye beklentisi içinde olduğu belirlendi. En çok istenilen hediyeler de teknolojik ürünler ile küçük ev aletleri.

Türkiye’nin ilk para iadeli alışveriş sitesi Avantajix.com, kadınların Anneler Günü hediye beklentilerini belirlemek amacıyla evli kadın üyelerinin içinden bininin katıldığı anket çalışması yaptı.

 

Kadınlara, “Anneler Günü’nde Hediye İstiyor musunuz/Size Ne Alınmasını İstersiniz” diye soruldu.

İlk soruyu kadınların yüzde 35’i, “aramaları, hatırlamaları yeter, hediye olmasa da olur“ diye yanıtlarken, yüzde 20’i “kesinlikle hediye istemediklerini” ifade etti. Yüzde 15’i “çok güçlü” şekilde olmak üzere kadınların yüzde 45’i bu özel günde kendisine hediye alınmasını bekliyor.

“Size Ne Alınmasını İstersiniz” sorusuna verilen yanıtlar da kadınların, klişelerin dışında hediye beklentisinde olduğunu ortaya koydu. “Anneye ne hediye alınır” denilince akla gelen hediyeler olan çiçek, gömlek, tişört, şal, baş örtüsü kadınların sadece yüzde 10’unun ilk tercihleri arasında yer aldı.

Kadınların yüzde 40’ı hediye olarak cep telefonu, akıllı saat/bileklik, kulaklık, tablet, bilgisayar gibi teknolojik ürünleri hayal ederken, yüzde 35’i yemek yaparken ya da ev işleri sırasında yardımcı olabilecek pratik küçük elektrikli aletler ile dekorasyon ürünleri istiyor. Parfüm, cilt bakımı için kozmetik ürün ve aksesuar beklentisi içinde olan kadınların oranı da yüzde 15’i buluyor.

 

Online Piyasaların Beklentisi 3,5 Milyar Tl

Avantajix.com’un Dijital Pazarlama Direktörü Sevda Köseibiş, 8 Mayıs Pazar günü kutlanacak Anneler Günü için online platformlardan yaklaşık 3,5 milyar TL’lik hediye alışverişi yapılmasını beklediklerini bildirdi.

Önceki yıllarda online piyasaların Anneler Günü satış hacminin 1, 1,5 milyar TL aralığında gerçekleştiğini hatırlatan Köseibiş, şunları söyledi:“Bu yıl fiyatlar neredeyse ikiye katlanmış durumda. Kişilerin maddi sıkıntısından dolayı hediye alışverişleri adet olarak düşecek olsa da TL bazında hacimde yüzde 100-125 bandında artış bekliyoruz. Şu ana kadar Avantajix üzerinden satın almalarda ortalama sepet tutarının 300 TL'ye yükseldiğini görüyoruz. Geçen yıllarda sepet ortalaması 100-150 TL aralığındaydı.

Ayrıca, hediye alınırken, artık en uygun fiyatlı ürüne ulaşmaya dikkat ediliyor; fiyat kıyaslama sitelerini kullananların sayısı artıyor. Hediye kupon kodu dağıtan, Avantajix gibi alışverişlerde nakit para hediye eden sitelere de yoğun ilgi var.”


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 07.05.2022 17:43
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 25.3 ° / 16.6 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.