Karadenizliler yayla şenliğinde buluştu

Antalya Karadenizliler Derneği (ANKARDER), tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen geleneksel ‘Yayla Şenliği’ Döşemealtı Mesire Alanı’nda yapıldı.

Karadenizliler yayla şenliğinde buluştu

Antalya’nın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan ANKARDER, 2009 yılında kuruldu. Karadeniz coğrafyasında bulunan 18 ili temsil eden dernek, 200 bine yakın Karadenizliye ulaşıyor.

Kuruluşunun 10’un yılında geleneksel Karadeniz yayla şenliklerini Akdeniz’e taşıyan ANTKARDER, Döşemealtı C Tipi Mesire Alanı’nda yoğun bir katılım ile hemşerileri bir araya getirdi.

 

Karadeniz’in yöresel sanatçıları Ahmet Ekşi, Nuray Aksoy, Mustafa İlhan ve Taner Eyüpoğlu’nun konserlerinin yanı sıra kemençe ve horon ile katılımcıların kulaklarının pası silindi.  ANTKARDER Yönetim Kurulu Başkanı Halis Ekşi, 10. Yıl kutlamalarında yayla şenlikleri adını verdikleri büyük buluşma için destek veren Karadeniz il derneklerine, sanatçılara ve Karadenizlilere teşekkür etti.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 29.04.2019 00:58
  • Cumartesi 18.4 ° / 13.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 22.7 ° / 13.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.