Kendi sebzenizi yetiştirin

EK BİÇ YE İÇ organizasyonuyla kentte doğal gıda yetiştiren Burcu Arıkan ve Aycan Tüylüoğlu, 22 Kasım Perşembe günü Yaşam Akademisi kapsamında Akbatı’ya konuk oluyor. Arıkan ve Tüylüoğlu’nun, yerel ve organik gıdaları yetiştirm

Kendi sebzenizi yetiştirin

Doğal beslenmeyi lüks olmaktan çıkararak kentte yerel, organik ve damak tadına uygun besinlerin üretilmesi yönünde faaliyet gösteren EK BİÇ YE İÇ isimli ekibin üyeleri Burcu Arıkan ve Aycan Tüylüoğlu, ‘Şehirde Kendi Sebzeni Yetiştirme Atölyesi’ başlıklı söyleşisiyle 22 Kasım Perşembe günü saat 14.00’da Akbatı Yaşam Akademisi’nin misafiri olacak. Arıkan ve Tüylüoğlu söyleşide, yurtdışındaki bir sanat projesinden ilham alınarak faaliyete geçirilen EK BİÇ YE İÇ’in, şehir hayatına kattıklarından bahsedecek.

Bahçe tasarımı, iç mekân dekorasyonu dahil permakültür prensipiyle hareket eden girişim, yaklaşık 3 önce hayata geçirildi. Şehrin ortasında daha iyi gıda yetiştirmenin sırlarını paylaşacak olan ikili, lezzetli aromatiklerin kullanımının da tüyolarını verecek.

Burcu Arıkan
2 yıldır şehirde; sağlıklı, katkısız, doğal gıdanın nasıl daha erişilebilir olabileceği ve üretilebileceği üzerine çalışmakta, bu amaçla çeşitli projeleri hayata geçirmektedir. Permakültür’e Giriş eğitimleri veren Arıkan 2018 yılında EK BIÇ YE IÇ ekibine dahil olarak, kentte iyi gıda üretimi için emek vermeye devam etmektedir.

Aycan Tüylüoğlu

EK BİÇ YE İÇ'in Genel Koordinatörü olan Aycan Tüylüoğlu, 2017 yılında Permakültür Tasarım Sertifika'sını aldı.

 


Anahtar Kelimeler: Kendi sebzenizi yetiştirin
Tarih: 21.11.2018 14:15
  • Cuma 24.9 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 26 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazar 27.3 ° / 16.7 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.