Kepez 11 okula daha kavuştu

Kepez Belediyesi, okul arsası üretmenin karşılığını yatırım olarak alıyor. Son 12 yılda 100’den fazla okulun kazandırıldığı Kepez ilçesinde, 2020’de devlet yatırım programı, belediye ve hayırsever katkılarıyla 11 okulun daha ya

Kepez 11 okula daha kavuştu

Göreve geldiği 2009’dan itibaren eğitime tam destek veren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, çok sevdiği çocukları modern okul binalarıyla buluşturabilmek için de 12 yıldır yoğun bir şekilde çalışıyor.
Başkan Hakan Tütüncü, ilçesine okul yatırımlarının gelebilmesi için arazilerinin hukuki sorunların çözümünden, belediyenin arsalarının tahsisine ve hayırsever bulunmasına kadar birçok çalışma gerçekleştirdi.

Kepez’in okul azmi yatırımı getirdi
Belediye Meclisinde alınan kararlarla onlarca okul arazinin mülkiyet ve imara ilişkin sorunları çözüldü.
Yine meclis oluruyla belediye arsaları, Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilerek,   ilçede ihtiyaç duyulan okul binalarının yapılmasının önü açıldı.
Başkan Tütüncü, hukuki sorunlarını çözdükleri ya da tahsis ettikleri arsalara okul yatırımının yapılabilmesi için de Ankara’da girişimlerde bulundu. Okulların hayırsever eliyle yapılması için de gerekli adımları da atan Tütüncü, alın terinin karşılığını da yüzlerce okul binasının ilçesine yapılması sağlayarak aldı.

Son 12 yılda Kepez’e 100’den fazla okul yapıldı
Kepez Belediyesinin, okul arsası üretme iştahı sayesinde devlet yatırım programı ve hayırsever katkısıyla son 12 yılda ilçeye 100’den fazla nitelikli ve modern eğitim kurumu kazandırıldı. Tütüncü döneminde Kepez ilçesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Fen Lisesi, Spor Lisesi gibi okullara da kavuştu.

Yeni okullar hizmete girdi
Genç nüfusu 150 bini geçen Kepez ilçesinde, ihtiyaç duyulan okul binalarına her yıl yenileri eklenmeye devam ediyor.
Devlet yatırım programı, belediye ve hayırsever katkılarıyla Kepez ilçesinde geçtiğimiz yıl, farklı mahallelerde 11 okul binasının daha yapımı tamamlandı.  Okulların tamamına yakını eğitime açıldı.   
 

Kepez eğitimin de merkezi
Yeni okulların eğitim camiasına ve öğrencilere hayırlı olmasını dileyen Başkan Hakan Tütüncü, açıklamasında şunları kaydetti: “Kepez’i, Antalya’nın eğitim merkezi yapma hedefiyle yola çıkmıştık. Artık Kepez, nitelikli okullarıyla, 150 binden fazla öğrencisiyle, akademik başarılarıyla,  özel kolejleriyle ve belediye kreşleriyle eğitimde adından söz ettiren bir ilçe haline geldi. Bu başarıyı, eğitim camiamızla, velilerimizle ve öğrencilerimizle gerçekleştirdik.”  

Başkan Tütüncü, mahallelerin okul talebini karşılamak için de yoğun bir mesai ile çalıştıklarının altını çizerek, şu açıklamayı yaptı: “Milli Eğitim Bakanlığı’na, en çok okul arazisi üreten, bu arazilerin hukuki sorunlarını çözen bir belediyeyiz. Dönemimizde ilçemize 100’den fazla okulun yapımına öncülük ettik. Böyle gayretli çalışmamış olsaydık 100’den fazla okul yapılmamış olacaktı. Kepez’de Milli Eğitimi önceleyen bir belediye var. Devletimizin imkânlarıyla, hayırseverlerimizin desteğiyle Kepez’e çok daha güzel okul yatırımları yapacağız.”

Kepez’de 2020’de tamamlanan eğitim yatırımları:
32 derslikli Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu  (Teomanpaşa Mahallesi)
24 derslikli Kamile -Metin Yapar İlkokulu   (Varsak Aktoprak Mahallesi)
24 derslikli ve 2 atölyeli Düden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Demirel Mahallesi)
24 derslikli ve 2 atölyeli Kütükçü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Fevzi Çakmak Mahallesi)
24 derslikli Bolat Yıldırım Kemder İlkokulu  (Yeni Mahalle)
4 derslikli Nevin-Ahmet Selçuk Anaokulu  (Yeni Emek Mahallesi)
Sütçüler Anadolu İmam Hatip Lisesi (Sütçüler Mahallesi)
4 derslikli Saih-Saime Konca Anaokulu (Teomanpaşa Mahallesi)
4 derslikli Kütükçü Anaokulu (Kütükçü Mahallesi)
Prof. İhsan Koz İlkokulu bahçesine 4 derzlikli anaokulu (Barış Mahallesi)
20 derslikli Hacı Çetin Babüroğlu Ortaokulu (Yükseliş Mahallesi )


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 27.01.2021 02:44
  • Perşembe 20.1 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.