Kesimoğlu’ndan Yeni Yıl Mesajı

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, 2020 yılını geride bıraktığımız ve 2021 yılına sayılı günler kala bir mesaj yayınladı.

Kesimoğlu’ndan Yeni Yıl Mesajı

2020 yılında yaşanan olaylara dikkat çektiği mesajında, Kesimoğlu şu ifadelere yer verdi.

‘’Oysa ne hayallerle karşılamıştık 2020’yi değil mi sevgili dostlar?

Taptaze umutlarla yepyeni bir yılı karşılamak, tüm iyilikleri ve güzellikleriyle geleceği  kucaklamaktı hayalimi. Öyle ya, en azından bunu can-ı gönülden istemiştik. Gelin görün ki bir yıl boyunca insanlık olarak binbir türlü acı bastık bağrımıza, hiç bilmediğimiz ve tanımadığımız türden felaketlerle sınandık. Umutla sarıldığımız geleceğin , toz pembe hayal ettiğimiz günlerin dikenli kollarında yandı canımız. Şehit haberleri ile vurulduk, orman yangınları ile kavrulduk. Yıkıldık depremlerle, sellerle bir oldu göz yaşlarımız. Umutlarımız çığlar altında kaldı, ırkçı saldırılarla, çocuk istismarları ile utandık insanlığımızdan. Kadın cinayetleri ile öldük! Her biri ayrı ayrı oydu ciğerimizi, dağladı yüreklerimizi. Oysa biz. Umut edenler, Güzellik dileyenler, İyilik bekleyenlerdik. İyi insanlardık oysa. Ve en kötüsü de. Bu kadar felaketin üzerine, bir de küresel bela musallat oldu dünyamıza, ülkemize, şehrimize, 

ailemize. Covid-19, hepimizden aldı. Eşimizi, dostumuzu, anamızı, babamızı, kardeşimizi, çocuğumuzu, komşumuzu. Hiç kuşkusuz dünya, eşine az rastlanır bir süreçten geçiyor. Her gün binlerce insanı sevdiklerinden ayırıyor bu illet! Mutlu İnsanlar Kenti’nin o rengarenk caddeleri, güzel sokaklarımız, cıvıl cıvıl çocuk parklarımız bomboş. Korku ve endişe arşınlıyor şimdi  her gün mutlulukla yürüdüğümüz yollarımızı. Böyle bir süreçte karşılayacağımız yeni bir yıldan ne beklenenebilir?

Ne umar bir önceki yıldan umdukları yüreğine kara saplı bir bıçak gibi saplanan insan?

Ben bağıra bağıra, can-ı gönülden öncelikle “SAĞLIK” diyorum.

SIhhat bekliyorum yeni yıldan. Tüm insanlık için. Tüm dünya için!

Belki de hiç dilemediğim kadar SAĞLIK diliyorum. Kimse hastane kapısında sevdiklerini beklemesin istiyorum. Kimse sevdiğini toprağa vermesin istiyorum. Bebek, çocuk, genç, yaşlı tüm insanlar kurtulsun bu beladan. Sokaklarımız, caddelerimiz, parklarımız eskisi gibi Mutlu İnsanlarımızla dolsun, cıvıl cıvıl olsun. Kepenkleriyle birlikte yüzlerini de yere indiren esnafımızın yüzü gülsün.

Öğrenci kardeşlerimiz eğitimlerine olması gerektiği gibi devam etsinler. Öğretmenlerimiz okul bahçelerinde yavrularımızı kucaklayabilsinler. Güvenlik güçlerimiz, kolluk kuvvetlerimiz asli görevlerine dönebilsinler. Ve özellikle onlar, o kahramanlar.

Sağlık sektörünün tüm çalışanları çocuklarına, sevdiklerine çekinmeden, korkmadan sarılabilsin.

Yoğun bakımdaki hastasının canını kendi canından üstün tutan kahramanların ve tüm sağlık hizmetleri personelimizin akla ve bilime dayalı doğru tedavi yöntemleriyle, başarılı aşıların olumlu sonuçlarıyla, bir an önce kurtulalım bu kara beladan. Evet dostlarım, Üzüntü ve kahır dolu, Covid-19 pandemisinin içimizi yaktığı bir yılı geride bırakırken demem odur ki Allah öncelikle , hepimizi, tüm dünyayı sağlıklı günlerimize geri kavuştursun. Sonrasında beklediğimiz her şey sağlık olduktan sonra biz insanoğlunun, bizlerin ellerinde. 2020 bize şunu öğretti sevgili dostlar:

Büyük hasretlerimiz olan; sevgi, barış, ,özgürlük, adalet, eşitlik, huzur ve güven dileklerimiz, sağlığımız olmadıktan sonra öksüz ve yetimmiş aslında. O yüzden öncelikle  tüm insanlığın sağlığına tekrar kavuştuğu bir yıl diler  hepinize selam, sevgi ve saygılarımı sunarım. SAĞLIK olsun, Yeni yılımız kutlu olsun! 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 30.12.2020 20:42
  • Salı 21.2 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.2 ° / 12.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 14.6 ° / 10.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.