Kofana 300 Liradan 80 Lira Düştü

Karadeniz ve Marmara denizinde uzun yıllardır görünmeyen kofana balığı iki gündür akın üstüne akın yaptı. 300 liradan 80 liraya düşen kofana balığı balık severler tarafından büyük ilgi gördü.

Kofana 300 Liradan 80 Lira Düştü

Kofana 300 Liradan 80 Lira Düştü

 

Karadeniz ve Marmara denizinde uzun yıllardır görünmeyen kofana balığı iki gündür akın üstüne akın yaptı. 300 liradan 80 liraya düşen kofana balığı balık severler tarafından büyük ilgi gördü.

On yıl sonra ilk defa akın yapan Kofana balığı tezgâhları şenlendirdi. Durumu denizin derinliklerinden gelen müjde olarak adlandıran İstanbul’un ünlü balıkçısı Balıkçı Kenan: ‘On sene sonra iki gündür ilk defa kofana balığı akın yaptı. Kofana balığı lüferin dedesi, çinakopun büyük babası Çinakop doğar. Defne, yaprak, çinakop, sarıkanat, lüfer, lüferden sonra akya gelir’ diye konuştu.

HASTALIK AYI KOFANA YİYELİM

Hastalıklarla mücadele ettiğimiz bu günlerde bol bol balık tüketilmesi gerektiği vurgunu yapan Balıkçı Kenan: ‘Bir çok hastalığın ilacı balık. İçerisinde hiçbir katkı maddesi barındırmıyor. Yıpranan dokularımızı onarıyor. Balık demek sağlık demek Sadece koronavirüs ve benzeri büyük salgınlarla mücadele ederken değil her daim bağışıklık sistemimizi kuvvetli tutmalıyız. Haftada 2-3 öğün mutlaka balık yemeliyiz. Balık hem sindirim sistemini hızlandırıyor hemde virüslere karşı vücudumuzun direncini arttırıyor Bugün yıllar sonra görünen kofana balığı iki gündür akın yapıyor. Özellikle çocukların kolaylıkla yiyebileceği lezzetli bir balık, kılçık yok, Korkmadan çocuklarımıza yedirebilirsiniz.’ dedi.

KOFANA BALIĞI NASIL PİŞİRİLİR

Boyları 70 cm uzunluğunda ortalama 8-10 kilo ağırlıkta olan kofana balıklarının pişiminin de kolay olduğunu belirten Balıkçı Kenan: ‘Kofana balığında hiç kılçık yoktur. İster tava, ister ızgara, isterseniz de buğulama yapabilirsiniz. Çok lezzetli ve güzel bir balıktır’ ifadesini kullandı.

VATANDAŞLARIN GÖZDESİ OLDU

Kofana balığını gören müşteriler şaşkınlığını gizleyemedi. Balık almaya gelen Murat Akbay adında vatandaş: Her hafta buradan balık almaya geliyorum. İlk kez böyle bir balığa şahit oldum. Çinakopu, lüferi biliyordum ama kofanayla ilk kez karşılaştım. Sanırım on yıl sonra ilk kez bu kadar bol çıkmış. Bizde tanıda bakmak için alıyoruz’ dedi.

Yaşar Gül: Lüfer balığını çok yiyoruz. Kofana balığını bayadır görmemiştim. Şimdi Balıkçı Kenan bey yakalamış. Bu kadar büyük balığı görünce oldukça şaşırdım.

 

Dev balıkları tezgahta gören müşteriler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bazı vatandaşlar balıklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 28.11.2020 11:39
  • Salı 21.2 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.2 ° / 12.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 14.6 ° / 10.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.