Kritik kararlar

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplandı. Video konferans ile 9'uncu kez gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından Başkan Erdoğan ulusa seslendi.

Kritik kararlar

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplandı. Video konferans ile 9'uncu kez gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından Başkan Erdoğan ulusa seslendi. Başkan Erdoğan koronavirüste normale dönüş süreci için alınan kararları tek tek açıkladı.

.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün 9. kez kritik kararlar almak üzere video konferans yöntemiyle toplandı.Başkan Erdoğan koronavirüste normale dönüş süreci için alınan kararları tek tek açıkladı.

Başkan Erdoğan; Özellikle de devletin tüm imkanlarını zorluk çeken vatandaşlarımıza sunarak yanlarında olduğumuzu gösterdik. 5,5 milyon vatandaşımıza 1000'er TL destek verdik. Vergi ve Sigorta primi ertelemeleri ve birçok destekle büyüklü küçüklü işletmelerimizin ayakta kalması için destek verdik. İş dünyamızın ayakta durması için desteklerimizi sürdüreceğiz.Bu süreçteki başarı 83 milyonun ortak başarısıdır. Fedakarca çalışan sağlık personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

“Halkımız yaptığı hiçbir fedakarlığın boşa gitmediğinden emin olsun. Son 2,5 aydaki kayıplarımızın hepsini geri alacağımızdan en küçük bir şüphemiz yoktur. Siyasi ve ekonomik bakımından yeniden yapılanma içinde olan küresel sistemde Türkiye'nin çok iyi yere geleceğinin sinyallerini şimdiden aldık. Eğitim, sağlık, spor, savunma sanayi, ekonomi ve hayatın her alanında Türkiye parlayan bir yıldız olarak öne çıkıyor. Soğuk savaş ve 2. Dünya Savaşı sonrasındaki hataları tekrarlamayacağız. Ülkemiz önündeki fırsatları değerlendirecektir” dedi.

 

“Artık 'Hasta Adam' değiliz”

Erdoğan; “1 asır önce hasta adam olarak tarihten silinmeye çalışan Türkiye'nin bugün dünyanın her yerinde hastalara şif olması bir göstergedir. Aydınık bir geleceğin bizi beklediğine yürekten inanıyoruz. Kendimize, halkımıza güveniyoruz. Yarın İstanbul Fethi'nin 567 yıl dönümünde milletimizle birlikte çok önemli programlara şahitlik edeceğiz. Fetih şöleni kapsamında Ayasofya'da Fetih suresi okunacak ve dualar edilecek” dedi.

 

" Birçok Ülkeye yardım ettik"

"2023'ün yeni bir şahlanış olması için gece ve gündüz durmadan çalışmaya devam ediyoruz. Ülkemizde yaşadığımız sınamaların bir kısmı içeriden olmasına rağmen bazıları küreseldir. Bu salgının en iyi atlatan ülkelerden biriyi. 75 bin vatandaşımızı ülkemize getirdik. Moritanya'dan Bolivya'ya kadar, hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmadık. Yardım isteyen 135 ülkeden 100'üne de yardım ettik.Ürettiğimizin 3 binden fazla solunum cihazının 1000 tanesini de ihraç ettik. Yaklaşık bir aydır normalleşme takvimimizdeki husuları yakından takip ettik"

 

Bu hafta itibari ile alınan yeni kararlar

Şehirler arası seyahat sınırlaması 1 Haziran'dan itibaren tamamen kalkmıştır.

İdari izinde bulunan kamu personeli 1 Haziran ile normal mesaiye başlayacak.

Kreşler ve gündüz bakım evlerinin tamamı 1 Haziran'da açılacak.

Sağlık Bakanlığı tarafından kronik hastalığı olan kamu personelinin durumu incelenecek.

65 yaş ve üstünün sokağa çıkma sınırlaması ve pazar günleri 14.00-20.00 saatleri arasında istisna kapsamında olma uygulaması devam edecek.

Restoranlar 1 Haziran'dan itibaren açılacak.

3 kavram çok önemli: maske mesafe ve temizlik.

20 yaş altıyla ilgili sokağa çıkma uygulamasını da 18 yaşa indiriyoruz. 0-18 yaş grubu çarşamba ve cuma günleri 14 ve 20 arasında çıkmaya tabi olmayacak.

Sokağa çıkma kısıtlamalarının bazılarını bir müddet daha sürdürmekte fayda görüyoruz.

Hayvan satış yerleri 1 Haziran'dan, hipodromlar 10 Haziran'dan itibaren faaliyete geçebilecek.

Plajlar, milli parklar ve bahçeler belirlenen kurallar dahilinde 1 Haziran'dan itibaren faaliyete geçebilecek.

Yol güzergahlarındaki dinlenme tesisleri de 1 Haziran'da hizmet vermeye başlayacak.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 28.05.2020 21:28
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 25.3 ° / 16.6 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.