Mentorluk alacak!

İstinye Üniversitesi hayata geçirdiği ‘Mentorun CEO Olsun’ programıyla, öğrencilerini, Türk iş dünyasına damga vurmuş CEO’ların danışmanlıklarıyla geleceğe hazırlıyor. Program kapsamında öğrenciler, henüz üniversite eğitiml

Mentorluk alacak!

İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü’nde gerçekleşen tanışma toplantısında; ‘’Mentorun CEO Olsun’’ Programına dahil olan CEO’lar dönem içindeki işleyişi planlamak için bir araya geldi.

Finansal Kurumlar Birliği Genel Müdürü Mehmet Taştekin, Hiref Kurucu Ortağı Güvenç Kılıç,  Garanti Faktoring Genel Müdürü Cengiz Üçbaşaran, Giz Gayrimenkul Danışmanlık AŞ. Kurucu Ortağı Canda Elgiz, NovelCare Yönetim Kurulu Üyesi Yekta Alper, Çayırova Boru A.Ş. Genel Koordinatörü Çınar Cankut, Ortadoğu A.Ş CEO’su Aydın Harezi gibi isimlerin dönem içindeki işleyişi planlamak için bir araya geldiği etkinlikte, öğrencilerin iş dünyasına mentorlerle birlikte hazırlanmasının önemi konuşuldu.

‘Mentorun CEO Olsun’ programı kapsamında İstinye Üniversitesi öğrencileri, henüz üniversite eğitimleri devam ederken iş dünyasında tecrübe kazanma fırsatı bulacak. İstinye Üniversiteli gençler aynı zamanda alanlarında en üst seviyeye çıkmayı başarmış iş insanlarının tecrübelerinden yararlanma fırsatı yakalayarak, kendilerini ileride karşılaşabilecekleri olaylara hazırlayabilecek.

Programın tanıtım toplantısında konuşan, İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih BULU, “İstinye Üniversitesi olarak öğrencilerimizi iş dünyasına en iyi şekilde hazırlayabilmek için hayata geçirdiğimiz ‘Mentorun CEO Olsun’ programı kapsamında, kendi alanında önde gelen lider isimleri öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Her öğrencinin eğitim aldığı alanda uzmanlaşmış bir mentorle eşleşmesine önem verdiğimiz program kapsamında, öğrenciler dönem içinde mentorleriyle bir araya gelerek eksik yönlerini geliştirecek.” dedi.

Mentorun CEO Olsun Programı’nın Türkiye’ye örnek olmasını temenni ettiğini söyleyen Prof. Dr. Melih BULU, “ Bu programın bir diğer amacı da akademik yönü gelişmiş öğrencilerin yanı sıra onların girişimcilik kariyerine katkı yapmak. Biz bu program ile öğrencilerimizin iş dünyasındaki rekabete hazır olarak mezun olmalarının sektöre doğrudan katkı yapacak durumda olmalarını hedefliyoruz.“ dedi.

 

 

Program İçin Ne Dediler?

 

Beyin avcısı olarak da bilinen Korn Ferry International Kurucu Ortağı Şerif Kaynar:

 

‘’Ben hayatta bir sürü çukura düştüm ve o çukurlara düşe düşe problemlerin nerede olduğunu anladım, başarılı oldum. Gençlerin önünde de hayatları boyunca bir sürü çukur olacak. Ben onlara o çukurları en hafif atlatmaları için hayatlarının en erken safhasında mümkün olduğu kadar CEO’lara yakınlaşmalarını öneriyorum. O fırsatı da bizler sayesinde, değişik CEO’larla tanışarak, tecrübelerini paylaşarak onların kalkanlarını daha geniş yapacağız. Tango yapmak için kitap okumak değil, dans etmeniz gerekir. Hayatta da CEO’larla karşılaşmadan onların iyi ya da kötü taraflarını öğrenmeniz çok zor. Onun için yaşamak ve karşılıklı görüşmeler yapmak oldukça önemli. İyi bir yönetici dünya vatandaşı olmalıdır. Değişik renkten, değişik dinden, değişik milletlerden insanları hem yönetebilmesi hem de onlar tarafından sevilmesi gerekir. Bunun için de herkesin aynı olmadığı ortamlarda yetişmesi lazım.”

 

 

Cumhurbaşkanı Eski Danışmanı Cüneyd Zapsu:

 

‘’Gençlerin hiçbir şeyden çekinmeden, korkularının üzerine gitmesi gerek. Beni tanıyanlar bir şeylerden çok fazla çekinmediğimi bilir. Ancak ilkokul zamanlarımda çekingen ve utangaç bir çocuktum. Lisede değiştim. Korkuların üzerine gidilmesi gerektiğini öğrendim. Neden korkuyorsan onun üzerine gideceksin. Bunu ilk başta rol olarak yapıyorsun ve zamanla alışıyorsun. Bu aşamadan sonra korkmuyorsun ve çekinmiyorsun. Zaten güven denilen olay da bu.’’

 

‘’Öğrencilerle interaktif olarak tecrübelerimi paylaşmak beni çok mutlu ediyor. Ben 62 yaşındayım ve öğrencilerle aramda neredeyse 40 yıl fark var. 40 senenin en azından bir miktarını bir ilaç gibi onlara veriyor olabilmek çok güzel. Özellikle merak edip dinleyenler varsa bizlerin böyle şeyleri yapması lazım. İstinye Üniversitesi’nin de bunu yapması bir öncülüktür.”

 

Capital Management Yönetim Kurulu Başkanı Cem Mengi:

 

Finans sektöründe 30 yılı devirdim ve 50’li yaşlarımda bütün deneyimlerimi gençlere aktaracağıma söz verdim. Gençlerin bu tecrübeleri deneyimlemesi için elimden geleni yapacağım. İstinye Üniversitesinin böyle bir inisiyatifi kullandığını duyduğum zaman hiç tereddütsüz kabul ettim. Böyle programları gerek Avrupa gerek Amerika’daki üniversiteler de iş dünyasının önde gelen isimlerinin rehberliğinde yapıyorlar. Türkiye’de de İstinye Üniversitesi’nin böyle bir program başlatmasından mutlu oldum. Ben de deneyim ve tecrübelerimi genç kardeşlerime anlatmaktan mutluluk duyuyorum.”

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Anahtar Kelimeler: Mentorluk alacak!
Tarih: 29.12.2018 13:10
  • Çarşamba 27.4 ° / 18.2 ° Güneşli
  • Perşembe 24.3 ° / 16.4 ° false
  • Cuma 24.9 ° / 16.2 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.