METABOLİZMA İÇİN AYVA TÜKETİN

YENİ YILDA HIZLI BİR METABOLİZMA İÇİN AYVA TÜKETİN

METABOLİZMA İÇİN AYVA TÜKETİN

Kış mevsiminin vazgeçilmezi ayva, vitamin ve mineral deposu olmasının yanında metabolizmanın da hızlanmasını sağlıyor. Detoks etkisi yaratan ayvanın aynı zamanda cilt, kalp ve sindirim sağlığına da önemli katkıları bulunuyor.

 

Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı sağlığa ve güzelliğe katkıları olan ayvanın, hızlı bir metabolizma için yeni yıl beslenme planında yer alması gerektiğini söylüyor:

 

Uzun Süre Tokluk Sağlar

“Kan şekerini hızlı bir şekilde yükseltmeyen ayva, lifli yapısı ile uzun süreli bir tokluk hissi sağlar. Bir adet orta boy bir ayva yaklaşık 110 kaloridir. Oldukça az kalori içeren bir meyvedir. 100 gram ayva yaklaşık olarak 40 kaloridir. İçerdiği vitamin ve mineraller ile vücudun genel dengesini toparlar ve yağ yakımını hızlandırır.”

 

Sağlıklı Sindirim ve Genç Bir Cilt İçin Günde Birkaç Dilim Ayva

“Kış mevsiminde günde normal boyuta 5 dilim kadar ayva tüketilebilir; yani bu da orta boy bir ayvaya eşit olur. Bağırsak hareketlerini canlandıran ayva, sindirim sistemini düzene sokar. İçerisinde yer alan bileşenlerle toksinlerin atılmasını sağlar. Sağlıklı ve genç bir cilt için dokulara oksijen gitmesi gerekir. Ayva, kırmızı kan hücrelerinin üretiminde etkili olan demir, bakır ve çinko minerallerini bol miktarda içererek kırmızı kan hücrelerin artmasını destekler. Bu şekilde oksijen miktarını da yükseltir. Sağlıklı saç köklerinin güçlenmesine de yardımcı olur. Ayva potasyum içeriği ile tansiyonun dengelenmesini, pektin içeriği ile kolesterolün düşmesini sağlayarak kalp sağlını korur.”

 

Ayvanın Yaprağı, Kabuğu, Çekirdeği de Faydalı

“Ayvanın yaprağı, kabuğu ve çekirdekleri meyvesi kadar faydalıdır. Ayvanın yaprakları ve kabuğu kurutulup çay olarak tüketilebilir. Çekirdekleri de 10 dakika kadar sıcak suda demlenerek içilebilir. Demleme usulü yapılan ayva çayları metabolizmanın hızlanmasında etkili olur. Şekersiz içilmesi tavsiye edilir; ancak bir çay kaşığı bal ile tatlandırılabilir. Metabolizmayı hızlandırmasının yanı sıra yoğun C vitamini ile kış aylarında soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirir.”

 

Yılbaşı Gecesi Fazla Kaçıranlar İçin Ayva Detoksu

“Yılbaşı gecesi yemeği fazla kaçıran ve yağlanan vücudu toparlamak isteyenler ayva detoksunu yapabilirler. Bir ayvayı rendelenip 2-3 yemek kaşığı yoğurt ile karıştırın. Üzerine yarım limon sıkın ve öğün yerine tüketin. Sabah 2 yumurta + 2 dilim peynir ve yeşilliklerle yapacağınız bir kahvaltı, öğle bir tabak sebze yemeği, ara öğün olarak bir avuç kuruyemiş sonrası akşam ayva detoksunu uygulayabilirsiniz. Sağlıklı bir beslenme planı içinde uygulanan ayva detoksu kilolardan kurutulup yeni yıla fit ve sağlıklı girmemize yardımcı olur. Bu tarz detoks beslenme biçimlerinin; kronik hastalığı olan, hamile ya da emziren kişiler tarafından yapılması önerilmez.”

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 25.12.2018 09:55
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 25.3 ° / 16.6 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.