Milyonların beklediği karar

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret maratonunda sona gelindi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 2022 asgari ücretiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan asgari ücret yüzde 50 seviyesinde arttı diyerek 2022 asgari ücreti 4 b

Milyonların beklediği karar

Başkan Erdoğan; “Aziz milletim, değerli işçi ve işveren temsilcileri, kıymetli basın mensupları sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bilindiği gibi bir sonraki yılın asgari ücreti her yılın aralık ayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın nezaretinde belirlenmektedir. Nasıl bu yıl aralık ayında başında başladıysak önümüzdeki yılın yine aralık ayında işçi işveren bir araya gelmek suretiyle yine çalışmalarını sürdürecekler ve seçim öncesi görüşmelerle seçime gideceğiz.

Başkan Erdoğan; “Bugün gerçekleştirilen 4. toplantı ile nihali aşamaya gelinmiştir. Komisyon asgari ücretin 4 bin liranın üzerinde olması yönünde çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığımıza görüş bildirmiştir.Gerek işçi gerek işveren kesimini temsilen taraflar çok farklı bir anlayış içerisinde özveri ile bu süreci işlettiler.” ifadelerine yer verdi.

 

Başkan Erdoğan; “2022 yılında asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 250 lira olarak uygulanacaktır.Çalışanın evli olmasına ve çocuk sayısına göre bu rakam değişecektir. Asgari ücret artışı yüzde 50 seviyesinde gerçekleşmiştir. Yeni asgari ücretin çalışanlarımıza işverenlerimize ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.Bu artışla çalışanlarımızı fiyat artışları karşısında ezdirmeme kararlılığımızı ortaya koyduğumuza inanıyorum. Elbette çalışanlarımız çok daha fazlasını hak ediyor.” Dedi.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin; “Sürece katkısı olan tüm kurul üyelerini, sendikalarımızı tebrik ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza Komisyon kararını takdim ettim. Sayın Cumhurbaşkanımızın manevi desteğini htik. Kendilerine saygılarımı sunuyorum. Uzun zamandır merak edilen asgari ücretle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Kararımızı verdik. Biz de bu süreçte özellikle komisyondaki katkılarıyla işveren sendikalarımıza işçi sendikalarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç, 2022 yılında geçerli olacak asgari ücret 2022 rakamıyla ilgili karar aldıklarını belirterek, belirlenen rakamın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e takdim edildiğini bildirdi.

Türk İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat ise asgari ücret 2022 zammı için, "Kamuoyunun beklentisi yakalandı sayılır." ifadelerini kullandı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Anahtar Kelimeler: asgari ücret
Tarih: 16.12.2021 16:23
  • Cuma 21.6 ° / 14.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.4 ° / 13.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.