'Okulllar tatil'

'KORONAVİRÜS' toplantısı sonrası flaş açıklamalar !

Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı külliyesinde toplanan kritik "koronavirüs" toplantısı sonrası Sözcü İbrahim Kalın'dan flaş açıklamalarda bulundu "16 Mart'tan itibaren okullar tatil edildi. Ara tatil öne alındı." dedi. Öte yandan Kalın, "Spor müsabakaları nisan sonuna kadar seyircisiz oynanacak." dedi. 

 

"Okulllar 16 Mart’tan itibaren tatil"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın;  “Bundan sonra titiz ve kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Bu salgının seyrini izlerken ülkemizdeki atabileceğimiz adımları da değerlendirdik. Bugün bu tedbirler paketinde bir dizi kararlar alındı. İlkokul ve liseler 16 Mart'ta 1 hafta tatil edilecek. Üniversitelerimiz, 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta süreyle tatil edilecektir. Öğrenciler, 23 Mart'tan itibaren bir hafta süreyle evden internet ve televizyon kanalları üzerinden eğitimlerine devam edecekler.

 

Spor Müsabakalarında son durum !

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın; “Uzmanların yaptığı tavsiyeler çerçevesinde spor müsabakalarının Nisan sonuna kadar seyircisiz oynama kararı alınmıştır. (Koronaviüs salgını) Bu süreci, el birliğiyle ne rehavete ne de paniğe kapılmadan, inşallah birlikte atlatma imkan ve kabiliyetine sahibiz.”dedi. 

 

"Kamu Görevlilerinin Yurt Dışına Çıkışı İzne Tabi Olacaktır"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın; “Kamu görevlilerinin yurt dışı ziyaretleriyle ilgili genelge hazırlandır. Fevkalade bir durum olmadığı sürece kamu görevlileri izne tabi olacaktır.Vatandaşlarımızın yurt dışı seyahatlerini erteleme yönündedir. Yurt dışından gelen vatandaşlarımızın da 14 gün boyunca kendilerini karantinaya almalarını istiyoruz.”dedi. 

 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu üyeleri katıldı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 12.03.2020 19:28
  • Salı 24.4 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.4 ° / 18.2 ° Güneşli
  • Perşembe 24.3 ° / 16.4 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.