Oylarına da talip…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için her partiden aday adayları başvurularını yaptı ve adaylık için son virajda heyecanlı bekleyiş başladı. En çok aday adayının başvurduğu CHP’de aday adayları parti için dengelere göre k

Oylarına da talip…

 

İzmir'in önde gelen hukukçularından biri olan İzmir Barosu Başkanlığı görevini de başarıyla yerine getiren Avukat Aydın Özcan CHP’den aday adaylığını yaptıktan sonra yollara düştü. Gece gündüz demeden ilçe ilçe köy köy İzmir'in her yerini karış karış dolaşan Özcan, İzmirlilerin artık siyasi arenada kimsenin adamı olmayan, genç bir belediye başkanı istediğini söyledi.

 

İki kez İzmir Barosu Başkanlığına seçilen Özcan, farklı sivil toplum kuruluşlarında da çok sayıda seçime katıldığını belirterek; “Bu seçimlerde her kesimin oyunu almayı başardım. Sadece belirli bir görüşün temsilcisi olarak kamu hizmeti ifa edemezsiniz. Özellikle belediye başkanlığı gibi bir görevde, halka hizmet edebilmek için seçimlerden sonra üyesi olduğunuz partinin değil, İzmirli hemşerilerimizin başkanı olmak ve İzmir halkına hizmet üretmek vatandaşa dokunmak   istiyorum.” diye konuştu.

 

"Beni solcular da sağcılar da sever”

 

Özellikle Baro seçimlerinde siyasi görüşlerin kutuplaştığına dikkat çeken Özcan, siyasal görüşlerin değil avukatların temsilcisi olarak siyasi yelpazenin en solunun da en sağının da hatta samimi en dindarın da oyunu almayı başardığını vurguladı. STK deneyimlerinin siyasetçiler için çok değerli olduğunun altını çizen Özcan, “İnsanlarla ilişkilerim hep iyi oldu ve bu durumun sivil toplum deneyimlerimizden de kaynaklanan bir durum olduğunu düşünüyorum. Ailem Yunanistan’da çiftçilik yapıyor. Üniversitede okurken tatillerde hep zamanımı çiftçilik yaparak geçirdim. Hukuku iyi bilirim, rençberliğimiz de vardır, çiftçiliği de iyi bilirim "dedi.

 

"Partim CHP ile örtüşüyorum”

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayları arasında en genç aday adayı olan Avukat Aydın Özcan, "Şuanda mevcut aday adaylarından farklarım çok, öncelikle hepsinden gencim, hukukçuyum, yargı bağımsızlığını savunuyorum bunun için hep mücadele ettim. 2016’da Türkiye adaletini arıyor mitingini bütün Baro başkanlarıyla birlikte 20 bin kişiyle beraber gerçekleştirdik. Ülkedeki Cumhuriyetin kazanımlarının korunması ve hukukun üstünlüğünün, yargı bağımsızlığının sağlanması adına büyük bir beraberlikti.” diyerek kendini anlattı ve “Belediye başkanı adayı olabilecek her donanıma bilgiye ve İzmirlilerin sevgisine sahibim. Halka dokunarak hizmet üreteceğim" dedi.

 

Aydın Özcan kimdir?

 

1968 Yunanistan Dedeağaç doğumlu. İlkokulu Batı Trakya Türk Azınlık Okulu olan Kösemesçit Köyü Azınlık okulunda okudu. Orta öğretimini Karabağlar Cumhuriyet Lisesinde yatılı öğrenci olarak tamamladı.

1987 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi' ne başladı, 1991 yılında mezun oldu.

Avukatlık stajını Bursa Barosu'nda tamamladı.1993 yılından bu yana İzmir Barosu'na kayıtlı olarak serbest Avukatlık yapmaktadır.

2005 yılında siyaset yapma kararı almış ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olmuştur.

2007 yılında gerçekleştirilen genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden 1. Bölge 11. Sıradan milletvekili adayı gösterilmiştir.

2008-2009 yıllarında İzmir Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

2009 Yerel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi İl Hukuk Komisyonu Başkanı olarak görev yapmıştır.

2011 yılında gerçekleştirilen Genel Seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden 1. Bölge 7. Sıra milletvekili adayı gösterilmiş, 670 oy ile seçilememiştir.

 

Bunun yanında 2018 yılında İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Vergi Hukuku ve Uygulamaları alanında yüksek lisansını tamamlamıştır.

İzmir Rumeli ve Balkan Dernekleri Kurucu Platform Başkanlığı yapan Aydın Özcan, 2002-2015 yılları arasında Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir Şube Başkanlığı görevini yürütmüştür. Balkan dernekleri ile birlikte Türkiye ve Balkan ülkeleri arasında Turizm ve Ticareti geliştirecek birçok ortak etkinlik yapmıştır.

 

2008-2010 döneminde İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Baro Başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuş, Aynı yıllar arasında İzmir Barosu Kadın Hakları Komisyonu, İzmir Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, İzmir Barosu Fikri ve Sınai Haklar Komisyonu başkanlıkları ve İzmir Barosu CMK Komisyonu Üyeliği görevlerinde hizmet vermiştir.

2014-2016 ve 2016-2018 dönemlerinde iki dönem İzmir Barosu Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Yunanistan Selanik, Bulgaristan Filibe baroları ile kardeş baro protokolleri, Kadın ve Çocuk hakları konusunda ortak paneller gerçekleştirilmesine, İzmir barosu olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Avrupa Parlamentosu, Avrupa Konseyi ziyaretlerini 50 kişilik avukat meslektaş grubu ile gerçekleştirilmesine öncülük yapmıştır. Fransa Strasburg Baro Başkanlığı ile İzmir Barosu Başkanlığı arasında kardeş baro görüşmelerini başlatmıştır.

Çok iyi derecede Yunanca bilmektedir.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 22.12.2018 10:25
  • Perşembe 23.2 ° / 15 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 14.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.4 ° / 13.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.