‘Ramazan Kardeşlik İster’

İl Müftüsü Topcan, ihtiyaç sahiplerine ulaşmanın önemine dikkat çekerek, “Aç ve açıkta olan kardeşlerimizi görmezlikten gelip sessiz kalamayız.” dedi.

‘Ramazan Kardeşlik İster’

Giresun İl Müftülüğü, mültecilere yönelik “Ramazan Kardeşlik İster” temasıyla program düzenledi. İl Müftülüğü Göç Koordinatörlüğü’nün mülteci aileler için başlattığı iyilik seferberliği kapsamında Merkez Yavuz Sultan Selim Camii'nde gerçekleştirilen programda konuşan Giresun İl Müftüsü Ramazan Topcan kültürel bağların korunarak kardeşlik duygularının yaşatılması gerektiğini ifade etti.

İl Müftüsü Topcan, “Kardeşlerim! Yaşadığımız coğrafyalar farklı olsa da biz, Hazreti İbrahim’in torunlarıyız. Hazreti Muhammed’in evlatlarıyız.  Dillerimiz, renklerimiz farklı olsa da biz, Kur’an’ın kardeşleriyiz. Bize kardeşlik yaraşır. Siz, sadece Rabbimizin değil bizim de misafirlerimizsiniz. Yüzyıllardır kültürel bağlarımız var. Bu ortak noktalarımızı koruyarak birlikte huzur ve güven içinde yaşamalıyız. Derdiniz derdimiz, sıkıntılarınız sıkıntımızdır. Aç ve açıkta olan kardeşlerimizi görmezlikten gelip sessiz kalamayız.” dedi.   

Müftü Topcan mülteci ailelere destek olmaya devam edeceklerini belirterek, “Türkiye Diyanet Vakfı olarak dün olduğu gibi bugün de siz değerli kardeşlerimize yönelik yaygın ve etkili bir çalışma içerisindeyiz. Kur’an kurslarımız ve camilerimiz herkese açık, talep edilmesi halinde belirli zaman diliminde buraların siz değerli kardeşlerimize tahsis edilebileceğini hatırlatmak isterim.    Bu yardım organizasyonunu tertip eden Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kollarımıza, İl Göç koordinatörlerimize, din gönüllüsü kardeşlerime, Kur’an kursu hocalarıma ve tüm yardımsever Giresunlu kardeşlerime şükranlarımı arz ederim.” diye konuştu.   

Program sonunda hayırsever vatandaşların destekleriyle temin edilen ve Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları ile il göç koordinatörleri tarafından hazırlanan yardım paketleri mülteci ailelere dağıtıldı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 11.04.2022 14:10
  • Cuma 21.6 ° / 14.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.4 ° / 13.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.