Saldırıyı DEAŞ üstlendi !

Kabil Havalimanı'ndan üst üste patlama haberleri geldi.

Saldırıyı DEAŞ üstlendi !

Pentagon'dan yapılan açıklamaya göre, ilk olarak Kabil Havalimanı dışında patlama meydana geldi. İngiliz medyasından yapılan açıklamada saldırıda 60 kişinin öldüğü ve 140 kişinin yaralandığı belirtildi. MSB saldırıda herhangi bir zayiatın olmadığını bildirdi. ABD'li yetkililer ilk bilgilerin, patlamanın intihar saldırısı sonucu olabileceğini kaydetti. Gelen son dakika haberine göre, saldırıyı DEAŞ üstlendi.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan açıklama

Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığınca, Kabil Havaalanı dışında iki patlama meydana geldiği, Türk birliğinde herhangi bir hasar, zayiat olmadığı bildirildi. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Kabil Havaalanı dışında iki patlama olmuştur. Birliğimizde herhangi bir hasar, zayiat yoktur." Denildi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Basın Sekreteri John Kirby ve CENTCOM Komutanı McKenzie Kabil Havalimanı'nın dışında meydana gelen patlamalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kirby ve McKenzie’nin açıklamalarında; 12 personelimiz güvenlik konusuyla ilgili çok büyük bir çaba sarfediyor. Amerikalı’ların ve tüm insanların güvenliğini sağlamak için oradayız. Önümüzdeki birkaç saat içinde daha çok bilgiye sahip olacağız. Odak noktamız bir saldırının daha gerçekleşmesini önlemek üzerine. Saldırının sorumlusunu bulunca karşılık vermeye hazırız” ifadeleri yer aldı.

Taliban'dan tarafından yapılan açıklama da;  Kabil Havalimanında meydana gelen patlama sonucu aralarında Taliban mensuplarının da olduğu 13 kişi hayatını kaybettiği bilgisine yer verildi.

ABD'li yetkililer Kabil'de meydana gelen patlama sonucu ölü sayısının artabileceğini ve patlamaların intihar saldırısı sonucu meydana gelmiş olabileceği bilgilerine yer verildi. ABD medyasında  Afganistan'ın başkenti Kabil'deki havalimanındaki patlamada 12 Amerikan askerinin öldüğünü, 3 askerin de yaralandığını bilgisi yer aldı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 26.08.2021 23:38
  • Perşembe 20.1 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.