“Seferberlik Devam Edecek”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın destekleri ve Milli Eğitim Bakanlığının koordinasyonu ile gerçekleştirilen ‘’Okuma-Yazma Seferberliği’’ sertifika töreni Bulancak’ta gerçekleşti.

“Seferberlik Devam Edecek”

          Bulancak İmam Hatip Ortaokulu çok amaçlı toplantı salonunda düzenlenen törene Bulancak ilçe Kaymakamı  Hamdi Üncü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Komutanı Üsteğmen Cihan Gültekin, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kovancı, daire amirleri, STK Başkanları, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

 

“Farklı Bir Yaşam Başlıyor”

Üncü yaptığı konuşmada ‘’ Bugün çok güzel bir gün yaşıyoruz, hayırlı bir törende kursiyerlerimizle birlikteyiz. Okuma yazma öğrenen kadınlarımızın, vatandaşlarımızın heyecanlarına, mutluluklarına ve adeta yeniden doğuşlarına şahit olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonraki yaşantınızın çok daha farklı ve anlamlı olmasını temenni ediyorum. Bu tören okuma-yazma seferberliğinin kapanışı değildir. Okuma-yazma bilmeyen tek bir vatandaşımız kalmayana kadar bu okuma yazma seferberlik süreci devam edecektir. Bu okuma-yazma seferberliğinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum’’ dedi.

        Üncü ayrıca,  okuma yazma seferberliğine katılacak kursiyer sayılarının arttırılması için mahalle muhtarları ile görüş alışverişinde bulunmuş katılımın ve ilçemizde okuma yazma oranının yüzde yüz olması için büyük gayret gösterilmesini istemişti. Bu doğrultuda Bulancak Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından  ilçemizde 5 Mart 2018 tarihinden itibaren 113 kurs açılmış    912  kişi  okuma yazma seferberliği kapsamında kursa alınmıştır. Tüm bu çalışmaların doğrultusunda 10 Mayıs 2018 Perşembe günü İlçemiz İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda  ''Okuma Yazma Seferberliği'' sertifika töreni yapıldı ve 414 kişiye belgeleri verildi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 14.05.2018 02:48
  • Salı 25.5 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.5 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 15 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.