“ŞİŞLİ’DE YENİ YÜZLERE, YENİ SÖZLERE, YENİ PROJELERE İHTİYAÇ VAR”

Şişli Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Akın Özerdem, Şişli’de halkın, yeni yüzlere, yeni sözlere, yeni projelere ihtiyaç duyduğunu söyledi. Özerdem, “İnsanlar belediyelerin hem en iyi hizmeti vermesini hem de yeni projeler üretmesin

“ŞİŞLİ’DE YENİ YÜZLERE, YENİ SÖZLERE, YENİ PROJELERE İHTİYAÇ VAR”

Şişli Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Akın Özerdem, yaptığı basın açıklamasında, belediye yönetiminde yenilikçi bakışı “iyi yönetişim” ile hayata geçireceklerini belirterek şunları söyledi:

 

“İyi yönetişim, karşılıklı iletişim ile birlikte yönetmek anlamına geliyor. Bu yaklaşımda yönetenler ve yönetilenler aynı hizaya getiriliyor. Atacağımız tüm adımlarda, vatandaşlar kapsayıcı şekilde kararlara dahil olacak. Kent Konseyi, Mahalle Meclisleri, Halk Meclisi, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları bu süreçte aktif rol oynayacak. Hesap veren, tutarlı, entegre ve sürekli gelişime açık bir kültürü benimseyeceğiz.” 

 

“YARATILAN KENTSEL DEĞER ŞİŞLİ HALKININ CEBİNE GİRMELİ”

Şişli’nin altyapıdan çok, çarpık kentleşme, kentsel dönüşüm, trafik, gürültü, plansızlık gibi üstyapı sorunları olduğunu kaydeden Özerdem, “En önemli sorunumuz kentsel dönüşüm. Kentsel dönüşümle yaratılacak ‘kentsel değer’ orada yaşayan insanlar tarafından kullanılmalı ve başkalarının cebine girmemeli. Kentsel dönüşüm üst yapı sorunlarımıza da çare olacak. Halk katılımıyla, halk yararına yapacağımız büyük kentsel dönüşüm projelerinde Şişli halkı için ortak alanlar kazanmak ve bunları değerlendirmek istiyoruz. Bu projeler bizim finansal kaynak yaratma düşüncemiz için de önemli. Yaratılan kentsel değeri finansman kaynağı olarak da kullanacağız. Şişli’nin zenginlikleri Şişli halkına aittir. Belediyeye ait mallarla ilgili dava sürecini de dikkatli bir şekilde takip edeceğiz” diye konuştu.

 

“ŞİŞLİ’NİN İHTİYACI OLAN HER KONUDA PROJEMİZ VAR”

Şişli’nin ihtiyacı olan her konuda proje ürettiklerinin altını çözen Özerdem, bunların ana başlıklarını şöyle aktardı:

 

“Yoksulların aç ve açıkta kalmaması, iş sahibi olmasını sağlayacağız. İşsizler, engelliler ve LGBTI+ bireyler için iş edindirme programı uygulayacağız. Hizmetlerimiz; engelliler, bakıma muhtaç kişiler ve hastaların ayağına gidecek. Gebe, yeni anne, yatalak ve özel bakım isteyenler evde sağlık hizmeti verilecek. İkinci kadın sığınma evini, daha yüksek kapasite ile açacağız. Kadın istihdamını arttıracağız, girişimci olmak isteyenleri destekleyeceğiz. Belediye bütçesi, cinsiyete duyarlı olacak. 0-5 yaş arası çocuklar için, çocuk gelişimi ve eğitimi destek programı başlatacağız. Kreş bakım ve oyun merkezleri açacağız. Üniversite öğrencileri için yurt, gençler için gençlik merkezi yapacağız. Okullarla işbirliği yaparak mahallelere spor salonları, yüzme havuzları kazandıracağız. Büyük bir kent kütüphanesi kuracağız. Göçmenlerin kayıt altına alınması, insani koşullarda yaşaması için program yürüteceğiz. Hayvanlar için barınak, ücretsiz veterinerlik hizmeti, sahiplendirme, kısırlaştırma ve “evcil hayvan mezarlığı” projemiz var. Amatör spor kulüplerini destekleyeceğiz; kadın futbol, voleybol, basketbol, hentbol takımları kuracağız.”

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 20.12.2018 10:24
  • Perşembe 24.3 ° / 16.4 ° false
  • Cuma 24.9 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 26 ° / 16.3 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.