Siz gençler daha iyi bir dünyayı inşa edeceksiniz

Türk Kızılay, Heybeliada’da Uluslararası Gençlik Kampı’nda 33 ülkeden 79 genci misafir ediyor. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “İnsanlığın gücünü kullanarak iyiliği yaymak üzere buradayız. Siz gençler, kültürel payla

Siz gençler daha iyi bir dünyayı inşa edeceksiniz

Türk Kızılay ve Uluslararası Kızılay Kızılhaç Federasyonu'na bağlı ulusal derneklerin gönüllüsü 33 ülkeden 79 öğrenci, Kızılay’ın Heybeliada Gençlik Kampı'nda bir hafta boyunca hem çeşitli eğitimler alacak hem de kültürel ve sportif etkinliklere katılacak.

Kızılay Genel Başkanı ve aynı zamanda IFRC Başkan Yardımcısı olan Dr. Kerem Kınık, farklı ülkelerden gelip Kızılay Gençlik Kampı’nda buluşan öğrencilerle bir araya geldi. Kınık, kampın açılışını yaptıktan sonra gençlerle birlikte etkinliklere katıldı.

 

Kınık; “Biz insanlığın değerini temsil ediyoruz”

 

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, bu yıl katılımcı ülke sayısı itibariyle, Kızılay tarihinin en fazla ülke katılımının gerçekleştiğini belirtti. Kınık, “Farklı ülke ve kıtalardan yüzleri bir arada görüyorum. Bizi bir araya getiren 7 temel ilkemiz için buradayız. İnsanlık, Bağımsızlık, Gönüllü Hizmet, Tarafsızlık, Evrensellik, Birlik, Objektiflik. İnsanlığa ait birçok değerimiz var ve biz insanlığın değerini temsil ediyoruz. Biz dünyanın her yerindeyiz. 20 milyondan fazla tüm dünyada aktif gönüllüsü olan bir hareketiz. Şuanda dünyada çok fazla sorun var. 68 milyon insan yerinden edilmiş. Hala insanlık olarak birbirimizle savaşıyoruz. Aslında mevcut dünyadaki kaynaklar bize yetiyor. 4 milyar ton yiyecek üretiyor dünya. Bunun 1.3 milyonu atılıyor. Sadece Amerika’nın atıkları Sahra bölgesini doyurmaya yetiyor.İnsanlık için bir şeyler yapabiliriz, bu anlamda elimizde yeteri kadar güç var. Kampımız Türkiye'nin farklı bölgelerindeki gençlerle dünyanın farklı kıtalarındaki gençleri bir araya getiriyor. Dolayısıyla bu kamplar aslında gençleri buluşturan, o farklılıkları ortadan kaldıran, zihinlerdeki ön yargıları yıkan ve öz güven getiren yerler. Farklı kıtalardan, dinlerden olsalar da aslında insanlık için yapılabilecek benzer iyiliklerin olduğunu hmeleri gerekiyor. Biz Türk Kızılay olarak 150 yılda çok savaş ve afet gördük, geçirdik. Bu konuda tecrübeliyiz. Buradaki herkesin bir geçmişi ve kültürü var. Ama hepimizin bir ortak paydası var. İnsanlığın gücünü kullanarak iyiliği yaymak üzere buradayız. Siz gençler, kültürel paylaşımlarla güçlü ilişkiler kurarak, dünyanın her yerinde bu gücünüzü kullanacak ve daha iyi bir dünyayı inşa edeceksiniz” şeklinde konuştu.

 

Dünya gençleri atölyelerde fikir alışverişi ve projeler yapacak

 

Bu haftaki kampta Kızılay ve Kızılhaç hareketinin 33 farklı ülkesindeki ulusal derneklerinin gençlik temsilcilerini Heybeliada'da ağırladıklarını dile getiren Kınık, "Kızılay'ın gençlik kampları gerçekten bir marka. 150. yılında halen devam eden bir gelenek. Heybeliada'daki bu sezon kampımızı dünyanın 33 farklı ülkesinden 79 farklı katılımcıyla gerçekleştiriyoruz. Burada kalış süreleri boyunca çok sayıda eğitimler, sosyal geziler, müze ziyaretleri, Kızılay'ın Türkiye'de vermiş olduğu sosyal hizmetler, toplum merkezleri ziyaretleri gibi çok sayıda etkinliğe katılıyorlar. Atölye çalışmalarında gençler, farklı ülkelerin belirli niteliklerini, koşullarını, sorunlarını ve gençlik çalışmalarını karşılaştırarak, fikir ve düşüncelerini paylaşacak, çözümler ve projeler geliştirecekler. Ayrıca kampta düzenlenecek Uluslararası Gece (Yöresel Gece) ile her ülkenin kendi ülkesinin sunumunu, yerel kıyafetlerini, yerel müziklerini, yiyeceklerini ve içeceklerini diğer katılımcılara gösterme ve paylaşma şansı elde edecekler.” şeklinde konuştu.

 

 

Ülkemizin tanıtımına da katkı sağlanacak

 

Kızılay Heybeliada Gençlik Kampı’na bu yıl; Azerbaycan, Bahreyn, Bosna Hersek, Bulgaristan, Burkina Faso, Fas, Finlandiya, Güney Kore, Güney Sudan, İran, İrlanda, İtalya, Japonya, Kamerun, Kazakistan, Kırgızistan, Kongo, Kuveyt, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Litvanya, Maldiv, Malezya, Mısır, Mozambik, Pakistan, Romanya, Ruanda, Sri Lanka, Tacikistan, Tuvalu, Türkmenistan, Uganda, Ukrayna’dan 79 öğrenci geldi. Öğrenciler, kampta takım oyunları, oryantiring, doğa yürüyüşü, macera küpü, satranç, mangala, tangram, okçuluk, yüzme gibi etkinliklerle keyifli vakit geçirecekler. Kamp süresi boyunca misafir öğrenciler İstanbul’da tarihi yarımadayı gezecek ve Boğaz turu yaparak şehrin güzelliklerini görme fırsatı bulacaklar. Kızılay Heybeliada Gençlik Kampı’nın Türkiye’nin tanıtımına da katkı sağlaması bekleniyor.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 11.08.2018 12:53
  • Perşembe 20.1 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.