Trabzonspor şampiyon!

Süper Lig 2021-22 şampiyonu; TRABZONSPOR. 38 yıllık hasret bitti.

Trabzonspor şampiyon!

Trabzonspor taraftarları 41 bin 461 seyirci kapasiteli Medical Park Stadyumunu doldurdu. Trabzonspor'un Fraport TAV Antalyaspor'u konuk ettiği maça bordo-mavili taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Yurt içi ve yurt dışından Trabzon'a gelen taraftarlar, takımlarına destek oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş, bordo mavili takımın bu akşamki heyecanını paylaşmak için akşam saatlerinde kente geldi. Bakanlar, karşılaşmayı tribünlerden takip ettti.

 

Mücalede öncesinde ise stat önünde mahşeri kalabalık oluşurken bordo-mavili takımı taşıyan otobüs taraftar yoğunluğu nedeniyle stada gitmekte zorlandı.


Karşılaşma öncesinde maçta görevli olan güvenlik ekipleri saha içinde uygulamalı prova yaptı. 40 binden fazla taraftarın sahaya girişini ve zemine zarar vermesini engellemek üzere çember oluşturarak prova yaptı.



Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, kulübün sosyal medya hesabından yayınlanan videoyla taraftarlara kutlamalarda silah kullanılmaması çağrısı yaptı. Başkan Ağaoğlu taraftarlara, "Coşkumuzu tribünde, sokaklarda, şehrin caddelerinde ve evlerimizde doyasıya yaşayalım. Bu kutlu günde yalnızca birbirimize sarılalım. Biz o gün şampiyonluğu 61 pare top atışıyla sizler için kentte kutlayacağız. Sizlere sözüm olsun" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'da, teknik direktör Abdullah Avcı, kariyerindeki ilk lig şampiyonluk sevincini yaşadı..

Karşılaşmanın 90+5'inci dakikasında taraftarlar, hakemin çaldığı düdükle karşılaşmanın bir anda bittiğini zannederek sahaya girdiler. Yüzlerce taraftarların bir anda sahaya dolmasıyla geniş güvenlik önlemleri alındı. 

 

Yapılan yoğun anonsların ardından taraftarlar tekrar tribünlere döndüler. Karşılaşma yaklaşık 5 dakikanın ardından kaldığı yerden devam etti.

 

 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2021-2022 sezonunu şampiyon tamamlayan Trabzonspor için kutlama mesajı yayımladı.

TFF'den yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Türkiye Futbol Federasyonu olarak, kazanılan şampiyonluktan ötürü Başkan Sayın Ahmet Ağaoğlu, Yönetim Kurulu, teknik heyet, futbolcular ve Trabzonspor camiasını tebrik ederiz."


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Anahtar Kelimeler: Trabzonspor
Tarih: 30.04.2022 23:04
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 25.3 ° / 16.6 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.