Türkiye’nin Bel Kemiği Türk Metal Sen’li

Türk Metal Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Ali Akman, sendikanın çalışmaları ve hedefleri hakkında önemli bilgiler verirken, Türk Metal Sen’in olduğu hiçbir fabrikada asgari ücret yoktur diyerek işçi haklarını sonuna kadar sa

Türkiye’nin Bel Kemiği Türk Metal Sen’li

Türkiye’nin Bel Kemiği Türk Metal Sen’li

Türk Metal Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Ali Akman, sendikanın çalışmaları ve hedefleri hakkında önemli bilgiler verirken, Türk Metal Sen’in olduğu hiçbir fabrikada asgari ücret yoktur diyerek işçi haklarını sonuna kadar savunduklarının altını çizdi.

14 Fabrikada Örgütlü

Şubelerinin daha önce Şirinevler’de bulunduğunu, 2021 yılında Beylikdüzü’ne taşındığını söyleyen Türk Metal Sendikası İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Ali Akman; “İstanbul’da 14 fabrikada örgütlüyüz. Bunlar Mercedes, Buga Otis, Kor Metal, Borusan, Supsan, Net Cıvata, Perfektüp, Feray Alaşım ve Renault Mais gibi firmalar. 6500 üyemiz var. Esenyurt bölgesindeki örgütsüz olan firmalarla ilgili çalışmalar yapıyoruz ve örgütlenme mücadelesi veriyoruz. Bunun bir örneğini en son 2021 yılında Salcomp Xiaomi fabrikasında gerçekleştirdik. Çin telefon markası olan Xiaomi’nin üretiini yapan fason firmasında çalışan 775 çalışan arkadaşımızı Türk Metal ailesine kattık ve yine Kıraç bölgesinde Mercedes’in tedarikçilerinden biri olan Forschner Kablo firmasıyla ilgili bir örgütlenme çalışması yaptık.

Hedef 250 Bin

Türkiye genelinde 232 bin üyemiz var. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın hedefleri doğrultusunda 250 bin hedefine doğru ilerliyoruz. Burada en büyük firmalarımız Mercedes, Borusan, Supsan, Net Cıvata Renault, Tofaş gibi otomotiv sektöründeki firmalarımızdır. Kısacası Türkiye’nin ana sanayisi, bel kemiği dediğimiz tüm fabrikalar şuanda Türk Metal Sendikası örgütlü. Bizde bölgemizde İstanbul’da yaklaşık olarak 65 bin civarı metal iş kolunda çalışan örgütsüz işçi olduğunu biliyoruz. Şube yönetimimiz ve temsilci arkadaşlarımızla birlikte buralarda örgütlenmek için mücadele ediyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi sendikalı olmak, bir arada olmak, örgütlü olmak ve teşkilatlanmak her zaman önemlidir.

Türk Metal Sen Varsa Asgari Ücret Yoktur

Türk Metal Sen’in olduğu hiçbir fabrikada asgari ücret yoktur, olamazda. İkramiyeler, sosyal haklar, yan haklar, adil bir çalışma düzeni, başarı ve mutluluk vardır. Tüm İstanbul ve bölgemizdeki çalışanları Türk Metal Sen’li olmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.  


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 16.04.2022 16:56
  • Salı 25.5 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.5 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 15 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.